Edirne

"(Meriç Nehri ve Kanal Edirne'yle ilgili) projelerimiz hazır"

17:44 18 Ekim 2018
"(Meriç Nehri ve Kanal Edirne'yle ilgili) projelerimiz hazır"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bizim projelerimiz hazır. Sayın Akmeşe, DSİ'den izin çıkarttırsın. Edirne Karaağaç Yakın Çevresi Rekreasyon Alanı Peyzaj Konsept Projesi'ni hemen yaptıracağım. Orası taşkın sahası olduğu için DSİ'nin izni olması gerekiyor. Muhteşem bir proje. Kaynağımız hazır." dedi.

Gürkan, belediyenin Meriç Nehri ve Kanal Edirne çevresinde hazırladığı projelerle ilgili basın mensuplarına sunum yaptı.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin, Edirne Belediyesi'ni Meriç Nehri ve Kanal Edirne çevresiyle ilgili projesi olmamakla itham ettiğini ifade eden Gürkan, söz konusu yerlerle ilgili projelerin 2 yıl öncesinden hazırlandığını söyledi.

Gürkan, Meriç Nehri ve çevresinin düzenlemesiyle ilgili DSİ'yle görüştüklerini ve nehrin her iki tarafına yapılacak tesislerle ilgili DSİ'den yer tahsisi beklediklerini belirtti.

Akmeşe'nin kendilerini projesiz olmakla suçladığını dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:

"DSi ile konuştuğumuzda Edirne ile Karaağaç Mahallesi'ni bağlayan Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nün yanında Karaağaç tarafından 80 bin metrekarelik bir dolgu alanı yapılarak belediyenin oraya bir park yapacağıydı. Aynı şekilde köprünün diğer tarafında, Yıldırım tarafında da 340 bin metrekarelik bir dolgu alanı yapılıp oraya bir park yapacağımız konuşuldu. Parkın olduğu bölgeden sonra yürüme yolları yapılacak. Bu parkın içinde kafeler, balık tutma alanları gibi çeşitli tesisler bulunuyor.

Ancak DSİ dolgu alanı yerini henüz yapmadı. 34 bin metrekarelik dolgu alanı yapılmadı. 80 bin metrekarelik dolgu alanı yapılıp bana teslim edilecekti. Ancak bunlar yapılıp teslim edilmedi. DSİ buraları bitirip bize teslim edecekti biz de yürüme yollarını yapacaktık. İki hafta önce DSİ 11. Bölge Müdürü, müdür yardımcısıyla birlikte ziyaretime geldi. Ben kendilerine 'Ne oldu burası, bize teslim edecektiniz' diye sordum. Kendisi bize Doğa Koruma ve Milli Parklar'ın yapacağını söyledi. Ben de kendilerine 'verin biz yapalım' dedim. Ancak Bölge Müdürü bize Doğu Koruma ve Milli Parklar tarafından yapılacağını ifade etti."

Kanal Edirne'yle ilgili projelerinin de hazır olduğunu ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:

"Ben Kanal Edirne'yle ilgili olarak dönemin milletvekili Rafet Sezen'le birlikte Veysel Eroğlu'yla görüştüm. Veysel Eroğlu da bize 'Proje yapın, getirin' dedi. İlyas Bey diyor ki 'O günden sonra ne proje oldu, ne bir şey oldu.' Biz Veysel Eroğlu'nun bu sözünün ardından derhal çalışmaya başladık. Bu projeler Meriç Nehri'yle ilgili değil, Kanal Edirne'yle ilgili. Bu projeyi iki ay gibi bir sürede hazırladık. Rafet Sezen'den randevu alıp projeyi hazırlayan firmanın mimarıyla TBMM'ye gidip, Sezen'e projeyi anlatıp teslim ettik.

Sezen de Bakan Eroğlu'yla görüşüp projeyi teslim etmiş. Ancak o günden sonra Akmeşe'nin bakanından herhangi bir ses yok. Bir kez daha hodri meydan. Bizim projelerimiz hazır. Sayın Akmeşe, DSİ'den izin çıkarttırsın. Edirne Karaağaç Yakın Çevresi Rekreasyon Alanı Peyzaj Konsept Projesi'ni hemen yaptıracağım. Orası taşkın sahası olduğu için DSİ'nin izni olması gerekiyor. Muhteşem bir proje. Kaynağımız hazır."

Gürkan, projelerin ayrıntılarıyla anlatıldığı dosyaları Akmeşe'ye göndereceğini kaydetti.

- Atatürk Anıtı yakınına tuvalet konulması

Gürkan, Akmeşe'nin Atatürk Anıtı yakınına tuvalet konulmasıyla ilgili eleştirilerine ise "Tuvaletlerle ilgili 17 Ağustos'ta Anıtlar Kurulu bize bir yazı yazarak konuyla ilgili bilgi istedi. Biz de 31 Ağustos'ta bir cevap yazdık. İlyas Akmeşe bizim yazmadığımızı söylüyor ama öyle değil. Biz cevabımızda 'Bilindiği üzere kentimiz son günlerde önemli sayıda turist çeken ve turist sayısı hızla artan yerlerin başında gelmektedir. Bu bağlamda ziyaretçilerin tuvalet ihtiyacı vardır ve çözülmesinin zorunlu olduğu kesindir. Bu ihtiyacın giderilmesi yönünde yazınızda belirtildiği gibi temeli olmayan mobil tuvalet Koruma Bölge Kurulunca uygun görülecek noktaya konulmak üzere şu anki bulunduğu yerde geçici olarak bulundurulmaktadır ve herhangi bir temiz veya pis su bağlantısı yapılmamış, dolayısıyla kullanıma da açılmamıştır.' şeklinde cevap verdik. Biz 31 Ağustos'ta kurulun bize yer göstermesi için talepte bulunduk. Ben tuvalet Atatürkçülüğü yapmıyorum." diye cevap verdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.