Edirne

Edirneliye toplu ulaşıma ilişkin görüşleri sorulacak

16:23 22 Ekim 2018
Edirneliye toplu ulaşıma ilişkin görüşleri sorulacak

Edirne Belediyesi Toplu Taşıma Hat Optimizasyonu Projesi kapsamında yaptıracağı anket çalışmasıyla kent halkının toplu ulaşımla ilgili görüşlerini alacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, toplu taşımada hizmet kalitesini arttırmak amacıyla yürütülen Edirne Belediyesi Toplu Taşıma Hat Optimizasyonu Projesinin devam ettiği belirtildi.

Proje kapsamında, bugüne kadar toplu ulaşım ihtiyacını etkileyen otogara gelen giden yolcu, hastane, kamu kurumları, alışveriş merkezleri ve okulların kullanım sayıları ile toplu taşıma araçları katlı biniş raporları gibi verilerin toplandığı aktarılan açıklamada, proje kapsamında yarından itibaren de anket çalışmasına başlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, anket çalışmasının yaklaşık 1 ay süreceği ve belediye onaylı yaka kartı taşıyan görevlilerce hane ziyaretleri yapılarak gerçekleştirileceği dile getirilerek, çalışmayla ilgili şu bilgiler verildi:

"Şehir merkezindeki tüm mahallelerde gerçekleştirilecek anket çalışmasıyla bin 500-bin 700 hanede toplamda 5 bin kişiye ulaşılacak. Yapılacak olan anket çalışmaları hafta içi, pazartesi günü hariç 18.00-22.00 saatleri arasında, cumartesi günleri gündüz saatlerinde yapılacak. Bu çalışma sonrasından alınan tüm veriler toplanarak toplu ulaşımda daha kaliteli bir hizmet vermek adına düzenlemeler yapılacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.