Edirne

Milletvekili Cihangir İslam'ın sözlerine tepkiler

16:13 03 Kasım 2018
Milletvekili Cihangir İslam'ın sözlerine tepkiler

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın TBMM Genel Kurulu'nda, yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Güner, yaptığı yazılı açıklamada, İslam'ın yaptığı açıklamayı kınadığını belirtti.

Milletvekili İslam'ın söylediği sözlerin kabul edilemez olduğunu aktaran Güner, açıklamasında şunlara yer verdi:

- 15 Temmuz'da Musa ile Firavun savaştı

"İslam TBMM Genel Kurulun'da Türk Demokrasi Tarihi'nin en karanlık gecelerinden biri olan 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni canıyla, kanıyla engelleyen şehit ve gazilerimize hakaret içeren, son derece vahim, ahlaktan yoksun ve vicdansız bir konuşma yapmıştır. O gece ve sonrasında meydanlara koşup canlarını ve kanlarını alçak saldırmaya siper edenler Cihangir İslam'ın dediği çıkar savaşı için değil, bu vatanın ve bu milletin bekası için ölümlerin üzerine koşmuşlardır.

- Meclise girmemeli

15 Temmuz 'İki Batılın Savaşı' değil, Hazreti Musa ve Firavun'un savaşıdır. Cihangir İslam'ın bu açıklaması ve 'biz geliyoruz siz gideceksiniz' sözleriyle firavunun tarafında olduğunu açıkça göstermiştir. Bu sözler milletçe 15 Temmuz'da maruz kaldığımız ihanet gibi alçakçadır.

Milletin evlatlarını katletmiş canileri, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne göz dikenleri ve bayrağımıza el uzatan hainleri savunanlar milletin temsilcisi olamaz. Millete rağmen millete saldıramaz. Hakkında başlatılan soruşturma hemen sonuçlandırılarak yargılanmalı ve gazi meclisimize bir daha girmemelidir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.