Edirne

TÜSEM sertifika programları 3 Aralık'ta başlayacak

11:19 06 Kasım 2018
TÜSEM sertifika programları 3 Aralık'ta başlayacak

Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TÜSEM) tarafından verilecek hasta ve yaşlı bakımı ve çocuk bakımı sertifika programları kursu 3 Aralık Pazartesi günü başlayacak.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, herhangi bir mezuniyet şartı aranmayan çocuk bakımı sertifika programına isteyen herkes, TÜSEM'in "https://tusem.trakya.edu.tr/" adresindeki web sayfası üzerinden başvurabilecek.

Yaşlı ve hasta bakımı sertifika programınaysa en az ilköğretim mezunu, mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlilikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip, herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmayan ve hepatit aşısı olan adaylar başvurabilecek. Bu program için başvurular, TÜSEM'e şahsen yapılacak. Kurs ücretleri 600 lira olacak.

TÜSEM Müdürü Prof. Dr. İlhan Erdoğan, sağlık sektöründe görülen iyileşmelerle birlikte sosyo-ekonomik ve yaşam koşullarındaki değişimlerin, insan ömrünü ve ortalama yaşam süresini uzattığını, aynı zamanda doğum oranı ve hayata tutunan bebek sayısının arttığını belirtti.

TÜSEM'in açtığı sertifika programlarıyla hem ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermeyi, hem de istihdama katkı sağlamayı hedeflediğini ifade eden Erdoğan, "Alanında uzman ve yetkin akademisyenlerce hayata geçirilen kurslarla, hastane, huzurevi, rehabilitasyon merkezi, anaokulu, kreş, çocuk bakımevleri ve evlerde çalışabilecek nitelikte, sertifika sahibi, hasta ve yaşlı hizmetleri uzmanları ile çocuk bakım uzmanları yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Güçlü, yetkin kadromuz ve bilimsel temelli zengin eğitim içeriklerimizle, bu konulara ilgi duyan herkesi TÜSEM’e davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.