Edirne

"Her bağış üç hayat" kan bağışı kampanyası

09:59 09 Kasım 2018
"Her bağış üç hayat" kan bağışı kampanyası

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Edirne Şubesi arasında "Her bağış üç hayat" sloganıyla kan bağışı kampanyasının organize edilmesi için protokol imzalandı.

Bir otelde düzenlenen etkinlikte, okul ve kurum müdürlerine kan bağışı kampanyası hakkında bilgiler verildi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, burada yaptığı konuşmada, yaşam kaynağı kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında "Kan ver, can ver" sloganıyla başlattıkları ve mayıs ayında sona eren kampanya kapsamında gönüllü kan bağışçılarının bin 825 ünite kanla 5 bin 500'e yakın hayata umut olduğunu ifade eden Cırıt, "Bu akşamda Kızılay ile bir protokol imzalayacağız. Amacımız geçtiğimiz yıl temellerini atmış olduğumuz bilinçlendirme ve gönüllü kan bağışçı sayısının arttırılması çalışmalarının kalıcı olması, ilimiz ve bölgemizin kan ihtiyacına da sürekli katkı sağlamak." dedi.

Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay ise Türk Kızılayının tüm dünyada insancıl çalışmalar yürüterek, Türk halkının merhamet elini ihtiyaç sahiplerine uzattığını belirtti.

Dünyanın kötülük yapanlardan değil, seyirci kalarak hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yer olduğunu ifade eden Çakay, projenin kan bağışı açısından önemine değindi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Edirne Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.