Edirne

Edirne'den kısa kısa

14:36 09 Kasım 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde, ilk defa laporoskopik histerektomi ameliyatının (kapalı rahim ameliyatı) gerçekleştirildiği bildirildi.

Edirne Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık alanındaki gelişmelere bir yenisini daha eklediklerini ifade etti.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ulviye Kına ve Op. Dr. Fatih Keskin ile operasyon geçiren S.C'yi ziyaret eden Kalkan, "Kaliteli ve güvenli hizmet sunmaya devam eden Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanemiz ile hastalarımıza güvenilir, kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti sunmak amacıyla yeniliklerimize devam ediyoruz. Kapalı (laparoskopik) ameliyat, açık ameliyat yöntemine göre oldukça ağrısız ve hastanede daha kısa yatış süresi nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Çağımızın en son teknoloji ürünleri kullanılarak yapılan endoskopik ameliyatların hastanemizde de gerçekleştirilebiliyor olması memnuniyet vericidir. Hastalarımızın daha kısa sürede ve konforlu bir şekilde iyileşme sürecini gerçekleştirmek adına, alanında uzman hekimlerimizin katkıları ile bu tür ameliyatlar devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Başarılı bir operasyon geçiren S.C. de sağlık çalışanlarına teşekkür etti.


- Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı başvuruları devam ediyor

Trakya Üniversiteler Birliği ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile Trakya Üniversitesi (TÜ) ev sahipliğinde gerçekleşecek "Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı" programına başvuruların sürdüğü bildirildi.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 12 Aralık'ta gerçekleşecek program için başvuruların 23 Kasım'a kadar devam ettiği aktarıldı.

TÜ Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte geliştirilen proje ve ürünler birbiriyle yarışacak.

Dereceye giren projelere para ödüllerinin verileceği etkinliğe başvurular, www. trakyaprojepazari.trakya.edu.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.


- TÜ'de "Mozart’tan Kodallı’ya" konseri

Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası, "Mozart’tan Kodallı’ya" temalı bir konser verdi.

TÜ Devlet Konservatuvarı Sanat ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen konser büyük ilgi gördü.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı ve öğrencilerinden oluşan Balkan Senfoni Orkestrası’na piyanoda Aksel Başaran eşlik ederken, orkestra şefliğini Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer yaptı.

Konsere, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve müzikseverler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.