Edirne

"Zaman yönetimi başarının anahtarıdır"

14:13 11 Şubat 2019
"Zaman yönetimi başarının anahtarıdır"

Trakya Üniversitesi (TÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Kantaş, doğru zaman yönetiminin eğitimde başarı getirdiğini söyledi.

Edirne Barosu tarafından "Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü" kapsamında program düzenlendi.

Baronun konferans salonunda gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Kantaş, öğrencilerin eğitim hayatlarında zamanı doğru yönetmeleri gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin internet ortamında geçirdiği zamana dikkat çeken Kantaş, internetin doğru kullanıldığında eğitim hayatına önemli katkı sağladığını ifade etti.

İnternetin, çağın en önemli buluşlarından biri olduğunu dile getiren Kantaş, "İnternet, çağımızın hem en yararlı hem de en zararlı şeyidir. Bunu hiçbir zaman unutmamak lazım. İnternet ortamında size hiçbir yararı olmayacak yerlerde vakit geçiriyorsanız size sıfır katkı yapar. O yüzden eğitim hayatında internetin nasıl kullanıldığı çok önemli. Eğitim hayatınızı bu şekilde, interneti olumsuz şekilde kullanarak, boş bir şekilde geçirirseniz başarısız olursunuz. Ama gençliğinizde interneti doğru kullanmayı öğrenirseniz size muazzam bir ufuk açar. 1990'lı yılların öncesinde internet yoktu, o zamanki öğrenciler deneme yanılma yoluyla, çabalayarak bir ufuk açmak için çalışılırdı. Bugün gençlerin elinde internet var. İnternet doğru kullanılırsa çok rahat bir şekilde öğrenciler kendini geliştirebilir. İnternete ayrılan zaman içinde derse ayrılan zaman önemlidir. Zaman yönetimi başarının anahtarıdır. Zaman başarıda en önemli unsurdur. Zamanı boşa harcamadığınız sürece eğitim hayatınız sürece başarılı olursunuz." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kantaş, kadınların iş sahibi olması için aldığı eğitimin önemli olduğunu belirtti.

Kız çocuklarının toplumda başarılı olması için kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini dile getiren Kantaş, "Kadın ya doğal olarak ailesinden gördüğü işi yaptığı sürece toplumda başarılı olur ya da çok eğitimli olduğu sürece. Yarım eğitimli bir kadın başarılı olamaz. Dolayısıyla toplumda yer edinmek için kızlarımız kendilerini iyi yetiştirmeli." diye konuştu.

Edirne Baro Başkanı Alper Pınar da kadın ve çocuk hakları konusunda Türkiye'de geçmişten bu yana önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.