Edirne

"Ödevi" bu kez dekanlar yaptı

13:23 12 Şubat 2019
"Ödevi" bu kez dekanlar yaptı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye'deki üniversitelerde bir ilki gerçekleştirerek planlamalarına dahil edecekleri riskleri belirlemek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Balkan Kongre Merkezi'nin fuaye alanında, aralarında dekanların da bulunduğu yöneticiler, üniversitenin stratejik planını ve planlama dahilindeki eylemler sırasında oluşabilecek riskleri tartıştı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmanın üç gün süreceğini söyledi.

Bu kapsamda çalışma masaları oluşturulduğunu anlatan Tabakoğlu, "Herkese ödevler verildi. Ödevlerini çalıştılar geldiler, üniversitemizin stratejik planı çerçevesinde oluşabilecek riskler nelerdir tartışılıyor ve puanlanıyor. Öğrenciler gibi bizim de ödevlerimiz oluyor, dekanlarımızın da ödevleri oluyor. '10 yıl sonra üniversiteyi nerede görmek istiyorsunuz' ödevi verdiğinizde, onlar çalışıyorlar ve ödevlerini yapıyorlar. Bu çalışmayı üniversitenin kurmay heyeti gerçekleştiriyor." diye konuştu.

Çalışmanın sonunda risk tablosu, yapılması gereken işler ve önlem paketinin ortaya çıkacağını belirten Tabakoğlu, şöyle devam etti:

"Bu çalışma Türkiye'deki üniversitelerde daha önce yapılmış bir çalışma değil, Trakya Üniversitesi bir ilki yapıyor. Sadece bakanlıklarda ve büyük belediyelerde uygulanan metodu ilk defa Trakya Üniversitesinde uyguluyoruz. Çıkacak rapora göre hareket edeceğiz. 49 bin öğrencimiz var, bunlardan 3 bin 300'ü uluslararası öğrenci.

3 bine yakını da Balkanlardan. 2023'te 10 bin uluslararası öğrenci hedefimiz var. Tamamen uluslararası bir üniversite hayal ediyoruz. Balkan Üniversiteler Birliği'nin de kalıcı sekreteriyiz, 70 üniversite buna üye. Ayrıca bu organizasyonları da yönetiyoruz. Türkiye ve Balkanlar denildiğinde ilk akla gelen üniversiteyiz."

- "Öğrencinin iş bulamaması en büyük risktir"

İç Kontrol Enstitüsü Türkiye Başkanı Dr. Bertan Kaya da öğrencilerin kaliteli ve çağın gereklerine uygun bir eğitim alması için bu çalışmayı gerçekleştirdiklerin belirterek, "Tabii üniversitelerdeki en büyük risk nedir dediğimizde, öğrencilerin bir donanımla üniversitelerden ayrılmalarının ardından iş hayatına atılamaması diyebiliriz. Belki de en büyük risk budur. Üniversitenin kendini bilimsel olarak yenilememesini de risk olarak görüyoruz. Bunların yanı sıra üniversitenin bulunduğu kente değer katamamasını da bir risk olarak görüyoruz. Üç ana riskin de önüne geçmek için yaptığımız çalışmaların verimli olacağını düşünüyoruz." dedi.

TÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Aydın Dönmez ise üniversitenin 5 yılda geleceği noktayı planladıklarını aktardı. Amaç ve hedefler belirlediklerini anlatan Dönmez, çalışmanın sonunda üniversite için ortaya çıkacak olası risklerin tespit edileceğini kaydetti.












YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.