Edirne

Önce şaşırıyorlar, sonra bir tabak daha istiyorlar

06:44 13 Şubat 2019 21 Yorum Var
Önce şaşırıyorlar, sonra bir tabak daha istiyorlar

Edirne’de bir börekçi tarafından ‘Bingöl’ usulü olarak yapılan ve halk arasında ‘Kürt’ böreği olarak da bilinen pudra şekerli sade börek, vatandaşların ilgisini çekiyor. İlk kez deneyen vatandaşlar, ‘şekerli börek mi olur?’ diye şaşırsalar da yedikten sonra bir tabak daha istiyor.

3 yıldır eşiyle birlikte börekçilik yapan Mesude Ay, aslen Bingöl yöresine özgü olan, İstanbul’dan sonra birçok şehirde de yaygınlaşan Kürt böreğini Edirnelilerle buluşturdu. Bazı vatandaşların ‘sade’ börek, bazılarının ‘Kürt’ böreği, bazılarının da ‘küt’ böreği olarak bildiği Bingöl yöresine has börek çeşidi, Edirne’de ilgi görüyor.

"’Şekerli börek mi olur?’ diye şaşırıyorlar"

Edirnelilerin aslında çok da alışık olmadığı bu börek türünü çok sevdiklerini dile getiren Mesude Ay, "Edirne’de bu böreğin tadına bakan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bir yiyen bir tabak daha istiyor. Böreğin tadına ilk defa bakan vatandaşlar ‘şekerli börek mi olur?’ diye şaşırsalar da yedikten sonra beğeniyorlar. Böreğin özelliği üzerine pudra şekeri serpip yenmesidir bu yüzden tatlı ve tuzlu bir arada olunca ortaya farklı lezzet çıkıyor. Anadolu’nun tüm lezzetlerini bir arada toplayıp vatandaşların hizmetine sunuyoruz. Ayrıca Erzurum, Kars yöresine ait içli kete gibi farklı lezzetlerle de tezgahlarımızı süslüyoruz" dedi.

YORUMLAR

21 Yorum Var
  • Mustafa kardaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra bizde türk kahvesine tük kahvesi deriz.boykota boykot
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Laz böreği, Boşnak böreği,Göçmen böreği olunca sıkıntı yok.İsmi Kürt olunca damarlardaki ırkçılık beyne tesir ederek ismini değiştiriyor. Kimse PKK böreği demiyorki. Kürt böreği. Allah sizi ıslah etsin.
    Cevapla
  • gılgamış türk 5 yıl önce Şikayet Et
    asıl yılların küt böreğine kürt böreği demek ırkçılık.
  • anti gavur 5 yıl önce Şikayet Et
    1 kilo una 500 gr yağ birde seker ohhhh
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • zühtü 5 yıl önce Şikayet Et
    bağcılarda da kofik böreği var
    Cevapla
  • nil 5 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir börek Edirneliler nasıl tatmamış çok şaşırdım AFİYET OLSUN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.