Edirne

Köylünün bu ‘imecesi’ alkışlanır

08:29 04 Mayıs 2019 1 Yorum Var
Köylünün bu ‘imecesi’ alkışlanır

Edirne’nin Uzunköprü ilçesi Çakmak köyü sakinleri, ‘Kolektif Yaşam Örneği’ sloganıyla, imece usulüyle 2017 yılından beri başlattıkları ağaçlandırma projesi kapsamında hem çevreye duyarlılık hem de dayanışma örneği sergiliyor. Köylüler, ‘1 Fidan 1000 Ömre Bedel’ projesiyle de atıl durumda bulunan ormanlık alanda ağaçlandırma çalışmasına devam ediyor.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesi Çakmak Köyü sakinleri, imece usulüne dayalı olarak gerçekleştirdikleri çevre farkındalığıyla örnek oluyor. 7’den 70’e tüm köy halkının destek verdiği, 2017 yılında ‘Kolektif Yaşam Örneği’ sloganıyla başlattıkları ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yeni bir projeye imza attı.

Dayanışma içinde çalışıyorlar

Çakmak Köyü Gençliği olarak bir araya gelen köy halkı, ‘1 Fidan 1000 Ömre Bedel’ projesiyle fidan dikme şenliği düzenledi. Bir yandan farklı noktalara fidan diken köy halkı bir yandan da bir araya gelerek piknik yaptı.

Kullanılmayan atıl durumdaki yeşil alanları ağaçlandırmak için bir araya geldiklerini belirten Çakmak Köyü Gençliği, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ektikleri fidanlara isim taktılar

“2017 yılında "Kolektif Yaşam Örneği" sloganıyla çıktığımız yolda kullanılmayan atıl durumdaki ormanlık alanı köy gençliği olarak yardımsever halkımız sayesinde bir kısmını temizleyerek masalar yaptık. Zaman geçtikçe bir adım daha ileri gittik ve 2 yılın sonunda ‘1 Fidan 1000 Ömre Bedel’ diyerek ağaçlandırma projesi başlattık. Ağaçlandırma projemiz biraz alışılmışın dışında idi. Farklı çeşit ağaçları bir araya toplayarak botanik bahçe oluşturduk. Her ağaca ise yardımsever, doğayısever, çevreci bir bireyin ismi, başta olmak üzere bitkinin Türkçe ismi, bilimsel ismi ve anavatanını etiket ile fidana monte ettik. Bu çalışmalarımızı da kadın erkek, genç yaşlı hep birlikte kutladık. Sizleri de fidanları tanımak adına köyümüze bekliyoruz ve tüm kendini genç hissedenler örnek olmak istiyoruz. Tabi ki eksiklerimiz var. Şimdi ise tekrar yardımseverler ile birlikte bu doğayla içiçe olan alanımıza çeşme yapabilmek” 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun başarılarınızın devamını dilerim
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.