Edirne

Bu da insan yüzlü balık! Görenler şaşırışyor

08:26 08 Ocak 2020 3 Yorum Var
Bu da insan yüzlü balık! Görenler şaşırışyor

Edirne’de balıkçıların ağına takılan insan yüzlü balıklar, görenleri hayrete düşürüyor. Balıkçıların tezgahlarını süsleyen ilginç yüzlü balıklar, alışveriş için pazara gelen insanların ilgisini çekiyor.

Balıkçıların ağına takılan insan yüzlü balıklar, görenleri şaşırtıyor. 'Vatoz’ adı verilen ilginç balıklar 30 liradan tezgâhları süslüyor. Tezgâhlarda insan yüzünü andıran balıkları gören vatandaşlar, önce büyük bir şaşkınlık yaşıyor ardından cep telefonlarıyla bu ilginç balıkların fotoğraflarını çekiyor. Küçük yaştaki çocuklar ise ürkek adımlarla balığa yaklaşıp dokunmaya çalışıyor.

“Lezzetli bir balık”

Vatoz balıklarının kalkan balığına benzediği için ilgi topladığını ifade eden Balıkçı Feridun Bisteren, “kilosu da ucuz tava balığı aynı zamanda fırını ızgarası da güzel oluyor. Bu balıklarda kılçık da olmuyor. Kilosunu 30 liradan satıyoruz. Sigaradan, alkolden, etten, tavuktan ucuz. Lezzetli bir balık en azından deniz balığı.” Şeklinde konuştu.

“Gülen Balık”

 Bu balığın kıymetinin bilinmesinin gerektiğini söyleyen Bisteren, “Genelde Bulgar ve Yunan vatandaşlar tercih ediyor. Bizim yerli vatandaşlarımızdan da vatoz balığının kıymetini lezzetini bilen alan var. Tava da yapıldığı zaman daha da lezzetli oluyor. Genelde vatoz balığı dışarıya hitap ediyor. Dışarıdan gelen vatandaşlar daha çok alıyor. Yerli halk kıymetini bilmediği için zehirli diye korkuyorlar balıktan. Balığın zehirlisi mi olur. Zehirli balığın tezgahta ne işi var. Yetişkinler kalkan balığı zannediyorlar. Çocuklar daha iyi biliyorlar gördüklerinde uçan balık bunlar diye söylüyorlar. Çocuklar daha iyi biliyorlar ne olduklarını. Tezgahta gördüklerinde insanların dikkatini çekiyor. İnsan yüzlü balık diye de biliniyor. Ben de Gülen balık diye de adlandırdım. Bezen üzülüyor, bazen gülüyor.” dedi.

 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Ne alaka 3 yıl önce Şikayet Et
    Bana benzemiyo...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • WİRUSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    He he ... Aynı benim Amca oğlu :)))
    Cevapla
  • Asena BOZKURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın emsalsiz yaratmasının ve büyüklüğünün resmidir. Hamd olsun Alemleri olan Rahman ve Rahim olan Mülkün sahibi olan Celal sahibi Rabbimize . Nimetlerimi saymaya kalksanız SAYAMAZSINIZ. buyurmaktadır rabbimiz.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.