Edirne

Kolonya fırsatçılarına inat dürüst esnaf

08:36 17 Mart 2020 33 Yorum Var
Kolonya fırsatçılarına inat dürüst esnaf

Koronavirüsü sebebiyle eczanelerde ve marketlerde tükenen kolonyayı, fırsat bilip fahiş fiyattan satanlara inat Edirne çarşıda ki askeri malzeme dükkan sahibi Azni Akyüz 2-3 ay önceki fiyatlara satmaya devam ettiğini belirtti.

Tüm Türkiye’de virüs sebebiyle kolonyalar her yerde tükenirken bunu fırsat bilenler ise stokladığı kolonyaları normalinden 2-3 katına kadar satmaya çalışıyor. Bu süreçte ise kendisinin vatandaşın hakkına girmemek için hiç zam yapmadan aynı fiyatta sattığını belirten esnaf Azni Akyüz “Bazı adamlar 25 liralık küçük bidon kolonyayı 80 liraya sattığını paylaşıyordu sosyal medyada. 5 liralık kolonyayı 20-30-40 liraya satmak gibi fırsatçılığımız yok. Hak neyse odur” şeklinde belirtti

“5 LİRAYA SATIYORDUK YİNE 5 LİRAYA SATIYORUZ, ÜÇ KAĞITÇILIK YOK”

Çarşıda askeri malzeme satış dükkanı olan Azni Akyüz, “Biz 2-3 ay önceki fiyatları veriyoruz. 5 liraya satıyorduk, yine 5 liraya satıyoruz. 5 liradan 20 liraya kadar satış yapıyoruz. Fiyatlar daha önce neyse o şekilde devam ediyor. Bizde öyle üç kağıtçılık yok. Bazı adamlar 25 liralık küçük bidon kolonyayı 80 liraya sattığını paylaşıyordu sosyal medyada. Yeni normal fiyata indirmişler. Satışlar eskiye göre bu koronavirüsü nedeniyle hızlandı. Eskiden 1 ayda 1 tane alınıyordu şimdi insanlar 10’ar 10’ar alıyor. Bu süreçte elimizde 200 tane vardı elimizde bir anda tükendi. Biz stok yapmayı düşünmüyoruz. Elimizde mal bittiğinde neyse fiyatı yine alıp aynı şekilde kendi fiyatından satarız. 10 liraysa 1 lira üstüne koyup 11 liraya satarız. 10 liralık kolonyayı 20-30-40 liraya satmak gibi fırsatçılığımız yok. Hak neyse odur” dedi.

 

YORUMLAR

33 Yorum Var
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Heryer kolonya dolu kardeşim gezin ucuzunu bulursunuz 4.5 tl ye yeter yeni aldım daha ne olsun.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • konyali 4 yıl önce Şikayet Et
    4-5 sene önce 2 litre kolonya almıştım eve. Halen daha duruyor, bitmedi. Virüse karşı dışarıda ve toplu taşımada nitril eldiven kullanıyorum. Bulaştıktan sonra kolonya kurtaracak değil, en iyisi eldiven takıp hiç bulaşmamasını sağlamak.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim Allah yolunu da bahtını da açık etsin. Ben size basit bir örnek vereyim, kocaeli de ve bir çok ilde toptan mağazaları bulunan bir firma, 1 ay önce bilinen bir marka kolonyanın 1 lt sini 13,5 tl ye satıyordu. Dün raflarına baktım hepsini kaldırmış (geçen yılda bazı ürünlerde aynısını yapmıştı.) Bilinmedik bir markaya ait kolonya koymuş 500 ml 18,5 tl. Demeyin ki şikayet edin, daha önce de şikayet ettik, firmanın karaborsacılık yaptığını, faturasız satış yaptığını ama hiç bir şey olmadı.
    Cevapla
  • er_ay 4 yıl önce Şikayet Et
    Mağazayı açıklaya bilirmisiniz? üstü kapalıda söylerseniz o bölgede yaşayanlar anlayacaktır ve mağazaya mesafeli yaklaşacaktır; vatandaşda en büyük hakkını kullanıp(satın almama) hak ettiği dersi verecektir,ilgine teşekkürler
  • admin 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim en ucuz ve en dandik 1 tl ye aldığım kolonyayı bende 5 tl ye satarım
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Yetkisiz Yetkili 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi 10'ar 10'ar alanlar senden 5'e alıp 20'ye satıyorlardır, haberin mi var mı? Ben almam da kullanmamda, elimi dezenfekte etmek için su ve sabun daha idealdir. Kolanya alkol bazlıdır, alkol haramdır, eğer alternatifi varsa ki var, almak ta kullanmakta uygun değildir. Bir de şunu unutmayın, bu her zaman böyle olmuştur. Alışverişte arz talep dengesi vardır. İşletme , muhasebe, iktisat vs. okuyanlar bilir. Ne kadar talep olursa fiyat o kadar tırmanır ve yukarda denge bulur. Şimdi arz yani imalat artacak ve sonrasında talep dolgunluğu ulaştığı için fiyat yine düşecek, talep daha da düşünce fiyat eskisinden de aşağı düşecek.
    Cevapla
  • Aykırı 4 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle belini kıracak okkalı bir cezayı yesen görürsün arz talebi.
  • galip 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim,dezenfektan olarak alkolü kullanıyorsun,içmek için değil.İçmek haram.Dezenfektan için kullanırsan başka.Kafandan fetva verme lütfen.
  • isimyok 4 yıl önce Şikayet Et
    Alkolün içilmesi haram
  • Sahipkıran 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten yetkisisin ki böyle fetva verebiliyorsun fütursuzca... Edep ya hu!
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.