Edirne

Edirneli berberin koronavirüs tedbiri!

08:23 19 Mart 2020
Edirneli berberin koronavirüs tedbiri!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüse karşı devletimiz de peş peşe önlemler alınırken vatandaşlarında virüsün yayılmaması için önlem alması büyük önem arz ediyor. Edirne’deki bir erkek kuaförü virüs önlemi kapmasında müşterilerine eldiven, maske ve tek kullanımlık havlu ile hizmet vermesi takdir topluyor.

Edirne’de çarşı merkezinde hizmet veren Efsane isimli kuaför, koronavirüse karşı ismine yakışır şekilde çözüm yolu ile müşterilerin ve kendilerinin hijyenik ortamda traşı ile güven duygusu içerisinde çalışıyor.

“HEM KENDİMİZİ HEM MÜŞTERİYİ KORUYORUZ”

Kendilerini maske ve eldivenle korudukları gibi, müşterileri de tek kullanımlık havlu ve sürekli dezenfekte edilen traş malzemeleri ile hijyenik bir çalışma ortamı yarattıklarını söyleyen Efsane Kuaför’ün çalışanlarından Mert Karaciyi, “Şuan ki ülkemizin durumu ciddi bir önlem taşıyor. Gerçekten biz işimizi düzgün yapmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizle biraz samimi biraz uzaktan yaklaşmaya çalışıyoruz. Bu şekilde önlemimizi almaya çalışıyoruz. Her ne kadar bazı ülkeler virüse karşı çabuk önlem almamış olsa da ülkemizde devletimiz en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Bizde dezenfekte çalışmaya gayret ediyoruz. Tek kullanımlık havlularla, eldiven, maskelerimizle kendimizce önlem almaya çalışıyoruz. Hem kendimizi hem müşterimizi koruyoruz. Yurtdışından gelecek müşterilerimize biraz daha mesafeli olmaya çalışıyoruz. Onlar işimiz bittiğinde malzemelerimizi dezenfekte ediyoruz. Bu şekilde kendimizi dezenfekte ediyoruz. Türk insanı olarak korku nedir bilmeyiz derler ama elbette bir korkumuz var. Ölmekten tabi herkes korkuyor. Bizde virüsten korkuyoruz. Kuaförlere de kapatma sırası gelirse kurallara uymak zorundayız. Ama ödemelerde var tabiki, devletimiz inşallah onlara bir önlem alacaktır. Banka ödemeleri beklemediği gibi devletimizde kiralara, elektriğe suya inşallah bir önlem alacaktır” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.