Pamukkale Üniversitesi IELTS sınavı yapacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), dünyada uygulanan ve en çok tercih edilen dil sınavlarının başında gelen The International English Language Testing System (IELTS) sınavını yapacak.

Pamukkale Üniversitesi IELTS sınavı yapacak
Pamukkale Üniversitesi IELTS sınavı yapacak
GİRİŞ 19.03.2013 16:57 GÜNCELLEME 19.03.2013 16:57

PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Saffet Yağız, uluslararası standartlarda bir öğretim kurumu olma yolunda IELTS sınavının çok önemli olduğunu söyledi. Yağız, "Başta ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, İrlanda ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde bulunan özel ve devlet üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruda kullanılabilecek, uluslararası geçerliliği olan bir sınavdır. 'Bir dil bir insan, iki dil iki insan' deyiminin dilimize yerleştiği günümüzde, bu sınavın bölgemizde bir ilk olarak üniversitemiz kampüsünde gerçekleştirilmesi genç, dinamik uluslararası üniversite olma yolunda ilerleyen PAÜ'nün gurur kaynağı olacaktır." dedi.

IELTS

IELTS, yurtdışı ve yurtiçinde yüksek lisans veya doktora yapmak veya çalışmak isteyen adayların İngilizce seviyelerini belirlemek üzere bütün dünyada uygulanan ve en çok tercih edilen dil sınavlarının başında geliyor. 120 ülkede ve 300'den daha fazla merkezde geçerliliği bulunuyor. YÖK tarafından Yabancı Dil Sınavı yerine de geçerli sayılan IELTS, dünya üniversitelerinin yüksek lisans ve doktora programlarıyla doçentlik başvurularında dil belgesi olarak da kullanılıyor. IELTS, Türkiye'de üniversitelerin yabancı dil hazırlık programlarından muaf olmak için de kullanılan İngilizce yeterlik sınavı olarak biliniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı