Bir devlet okulu daha üniformaya döndü!

Tokat'ta serbest kıyafet uygulamasına geçen Anadolu Lisesi, öğrenci velilerinden gelen istekler sonrası 1 hafta sonra tekrar tek tip kıyafete döndü.

Bir devlet okulu daha üniformaya döndü!
Bir devlet okulu daha üniformaya döndü!
GİRİŞ 28.03.2013 12:13 GÜNCELLEME 28.03.2013 12:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tokat Anadolu Lisesi, 2013-14 öğretim sezonundan itibaren geçerli olacak serbest kıyafet uygulamasına, ilk dönemin sonlarına doğru uygulama başladı. İkinci dönemin başlaması ile birlikte, okul aile birliği üyeleri ve öğrenci velileri okul yönetiminden tekrar üniformaya dönülmesini istedi. Öğrencilerin de davranışlarında farklılık gören okul yönetimi öğrenci velilerin isteğini göz önüne alarak tekrar tek tip kıyafete döndü. Yaklaşık bir hafta süren serbest kıyafet uygulamasının ardından öğrenciler tekrar üniformayla okula gitmeye başladı.

 Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya, serbest kıyafet uygulamasına karşı olduklarını belirtirken şöyle dedi:

 "Öğrencilerin kendilerini ifade etme yaşının giyim olduğunu ve bu giyimde de adeta yarışırcasına, asgari ücretli ailelerin öğrencileri başta olmak üzere işsiz ailelerin çocuklarının çok etkileneceği, marka giyinen öğrencileri görüp ailelerini zorlayacağını hatta okula gitmemeye kadar bunun varacağını söylemiştik. Okullara giren yabancıların anlaşılamayacağını baştan belli belirtiyoruz. Anadolu Lisesi bir yanlıştan dönmüş, inşallah bakanlık da bu yanlıştan döner."

 Akkaya, eğitim çalışanları ve veliler ile bire bir görüşmelerinde büyük çoğunluğunun öğrencilere yönelik serbest kıyafet uygulamasına karşı olduklarını söyledi.

 Okul öğrencilerinin de genellikle yeniden üniformaya dönmekten memnun oldukları görüldü. Az sayıda öğrenci ise serbest kıyafetin devam etmesini istediklerini dile getirdi.

YORUMLAR 1
  • mustafa kulleliler 11 yıl önce Şikayet Et
    PEKİ OKUL. üniformasını giyen fakat öğrenci olmayan kişinin öğrenci olup olmadığı nasıl anlaşılacak,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!