Veliler de öğretmenler de serbest kıyafete karşı

A&G şirketinin araştırması, velilerin yüzde 81.4'ünün, öğretmenlerin ise yüzde 83'ünün okulda serbest kıyafet istemediğini ortaya koydu

Veliler de öğretmenler de serbest kıyafete karşı
Veliler de öğretmenler de serbest kıyafete karşı
GİRİŞ 29.03.2013 13:37 GÜNCELLEME 29.03.2013 17:23
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Okullarda serbest kıyafet uygulaması tartışmaları devam ederken, araştırma şirketi A&G'nin konuya ilişkin araştırmasında uygulamaya vize çıkmadı. Araştırmaya katılanların ezici çoğunluğu serbest kıyafet uygulamasına karşı çıktı.

A&G, Ankara, İzmir, Edirne, Bursa, Batman, Mardin, Malatya, Erzurum başta olmak üzere 35 il merkezi, 140 mahalle ve köyde çocuğu ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören 2 bin 510 veli, ve 504 öğretmene kıyafet serbestliğini sordu. Araştırmanın sonuçları özetle şöyle:

- OKUL KIYAFETİYLE GİTSİN: Ankete katılan velilerin yüzde 81.4'ü, öğretmenlerin ise yüzde 83'ü çocukların okula okul kıyafetiyle gitmelerini
istiyor.

- DAR GELİRLİ EZİLECEK: Velilerin yüzde 76.4'ü, öğretmenlerin ise yüzde 63'ü serbest kıyafetin olması halinde dar gelirli ailelerin çocuklarının okullarda ezileceğini düşünüyor. Velilerin yüzde 82.4'ü uygulamanın dar gelirli ailelerin çocuklarının psikolojisini kötü yönde etkileyeceğini düşünüyor.

- YARIN NE GİYSEM?:  Velilerin yüzde 47.9'ü evde her gün 'yarın ne giyeceğim' tartışması yaşanacağını düşünüyor.

- MASRAFLAR ARTAR: Velilerin yüzde 88.8'i, öğretmenlerin de yüzde 88.3'ü serbest kıyafet uygulamasının ailelerin okul masraflarını arttıracağını düşünüyor.

- VELİLER KARAR VERMELİ: Velilerin yüzde 62.1'i, öğretmenlerin yüzde 59.7'si de okul kıyafetinin belirlenmesinde velilerin kararlarının geçerli olmasını istiyor.

- ÖZEL OKUL GİBİ OLSUN: Veliler özel okullarda velilerin en az yüzde 60'ının onayı ile okul kıyafetinin belirlenmesi kararının devlet okullarında da uygulanmasını istiyor.

- GÜVENLİK SORUNU: Öğretmenlerin yüzde 41.3'ü de öğrenci olan ve olmayanın anlaşılamayacağı için güvenlik sorunlarının artacağından endişeli.

YORUMLAR 77
  • orhan1980 11 yıl önce Şikayet Et
    Serbest rezalet. Lise öğretmeniyim.Serbest kıyafet uygulamasına geçen komşu okulumuzdaki öğrencilerin halini gördükçe kendi okulum ve öğrencilerim daha bi güzel görünüyorlar gözüme..Palas pandıras giyinen mi ararsın,daracık taytlarla bluzlarla okula gelen gencecik kızlar mı ararsın,pijamamsı eşofmanlarla okula gelen densizlere mi rastlarsın?Hemen atlamayın faşist zihniyet diye.12 sınıflara dokunmuyoruz kıyafet konusunda kızımızın birisi serbest diye düşük omuzlu gayet şık (!) bir bluz ve taytla okula gelince bizim insanımızın vur deyince öldürdüğünü bir kez daha anladım..tek tip imsan yetiştiriyorlar diye haykıranlara sözüm..Okulumuzda muhafazkar düşünceli de öğrenci var,sol görüşlü öğrenci de.Kılık kıyafet tek tip olabilir ama insanların zihniyetlerine ket vurmuyoruz..
    Cevapla
  • aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    ''toplum olarak robotlaştık tektip olduk ne versen giyerler ...hepsi gelir bize ''. fıtratı gereği insanları aynı düşündüremezsiniz, aynı yaşatamazsınız Allah (c.c.) herkese farklı mizaclar vermiş insanın yaradılışına ters ruhuna ters yoksa beden aynı beden cesede giydir tektip kefeni koy mezara gitsin fıtrata ters hareket edilince piskoloklardan çıkartamazsınız milleti !! günümüzde olduğu gibi
    Cevapla
  • mikail 11 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi hayalinizde canlandırın. Bölüklere ayrılmış, her biri tek tip kıyafet, ayaklarının dibinde kocaman çantalar, boy hizasındalar, konuşmayın lan diye bağıran gür sesli bir adam var başlarında, and ve marşlar okuyorlar, bunu dünyada kime anlatsanız askeri birlik zanneder ama aslında bizim ilk okul bahçelerimizdeki 6-7-8 yaşalarındaki küçücük çocuklarımız. Devlet derhal çok acil şu okul girişindeki saçma sapan ritüellere ve dev çantalarada acil çare bulmalıdır,
    Cevapla
  • hudeka 11 yıl önce Şikayet Et
    biz böyle rahatız :). ben de öğrencilerim de serbest kıyafet giyiyoruz ve halimizden memnunuz yapılan anketlere inanmıyorum gerekçeleri de komik zengin fakir farklılığı kuyruklu yalan
    Cevapla
  • xmenbln 11 yıl önce Şikayet Et
    bende kücük iken hepimiz zenginiz saniyordum :-) ... ya kusura bakmayin ama (ilkokulu almanyada okudum) ortaokulu ve liseyi türkiyede okudum...istedigin kadar tek tip elbise giydir .. kimin durumu iyi kimin kötü zaten herkes biliyor ... en azindan sinif ve yan sinif herkes birbirinden haberdar...tamam belki ilkokulun uniformasi pek el yakmiyor ama orta ve lisede herkes birbirini bilir tanir... simdi kac tane süper lüks zengin birinin cocugu ile kapicinin cocuguda ayni okulda ? ebeveynler kendi piskolojik bozuklukluklarini cocuklarina yikmaya calisiyorlar...bizim milletteki hastalik gösteris - savurganlik- ayagini yorgana degilde millet beni alis veriste görsün hastaligi ... sonra gelsin - borclandim .. devlet nerde .- intihar girisimleri .....maasi 1500 TL harcadigi 2500 TL ... eh yaniiii nereyeee kadar ..param yok ama garajimdaki arabamda iphone var :-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü