YGS sonuçları açıklandı /Tıkla öğren

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı... YGS sonuçlarına göre, birinciler İstanbul ve Ankara'dan...

YGS sonuçları açıklandı /Tıkla öğren
YGS sonuçları açıklandı /Tıkla öğren
GİRİŞ 01.04.2013 15:25 GÜNCELLEME 01.04.2013 22:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adaylar, sonuçları http://www.osym.gov.tr veya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

İşte Şampiyonlar...

BİRİNCİLER İSTANBUL VE ANKARA'DAN

ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'de, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesinden Zeynep Nur Karagöz, İstanbul Lisesinden Hümeyra Çolak ve Kadıköy Anadolu Lisesinden Irmak Öziskender'in tüm puan türlerinde 500 puan alarak birinci olduğunu bildirdi.

2013-YGS sonuçlarına göre, sınava giren kızların yüzde 89,5'i, erkeklerin ise yüzde 84,21'i 140 ve üzeri puan aldı. Sınava giren kızların yüzde 72,4 ile erkeklerin yüzde 65,3'ü ise 180 ve üzeri puan çıkardı. 

FEN LİSELERİ İLK SIRADA

YGS puan ortalamasına göre en başarılı okulların sıralaması; fen liseleri, özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, öğretmen liseleri ve askeri liseler şeklinde oldu.

EN BAŞARILI İLLER

YGS sonuçlarına göre, en başarılı il Ankara oldu. Ankara'yı Karabük, Denizli, Aydın ve Isparta takip ederken, başarı sıralamasının en sonunda Hakkari yer aldı.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, düzenlediği basın toplantısında adayların sonuçları ÖSYM sitesinden öğrenebileceğini söyledi. Demir, 2013-YGS'ye girenlerden 1 milyon 804 bin 891 adayın sınavının geçerli kabul edildiğini belirterek, ''Bu sınavda dört testten en az ikisinden 0,5 ve üzeri ham puanı olmayan aday sayısı 61 bin 36 olarak gerçekleşti. Testlerin hiçbirinde 0,5 veya üzeri ham puan olmayan aday sayısı 8 bin 586 olarak gerçekleşti. Değişik nedenlerle sınavı geçersiz aday sayısı 234'' dedi.

Demir, "22-29 Nisan arasında LYS başvuruları yapılabilecek. 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da gerçekleşecek. YGS sonuçlarını bu kadar kısa sürede açıklamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçların hayırlı olmasını diliyor, LYS'ye girecek adaylara başarılar diliyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • murat sert 11 yıl önce Şikayet Et
    kitap okumayı. öğrensinler o zaman, çok iyi yaptın ösym
    Cevapla
  • muzaffer 11 yıl önce Şikayet Et
    Eray Eray. Zaten önemli olan öğrencinin çok net yapması değil, diğer öğrencilerden daha çok net yapması. O nedenle bahsettiğin paragrafları hızlıca okuyup anlayan öğrenciler var, amaç onları seçmek...
    Cevapla
  • Eray Eray 11 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencilerin bütün derdi zamann.. ÖSYM yetkililerine buradan seslenmek istiyorum.Öğrencilerin hemen hemen hepsinin en çok şikayeti sorulara verilen 1 dakikalık sürenin yeterli olmayışı.İki çocuğum var sınavdan sonra TRT tv üzerinden çocuklarımla birlikte , öğretmenlerin sunumunu yaptığı YGS sorularını takip ettik. Türkçeden her bir paragraf sorusu ortalama 45 sn.( soruyu okuyan öğretmenin soruyu okurken kronometre ile tesbit ettiğim zaman dilimi) Şimdi çocuk bu soruyu okuyacak , sonra cevapları okuyacak , yorum yapacak ve cevaplayacak. El insaf sayın yetkililer. Amaç hızlı okuyup anlamayı sınamak mı yoksa amaç soruyu çözmekmi. Bir çok öğrenci kendi kanımca 50 soruya bakamamıştır bile .Yazık çok yazık bilgiyi sınamıyosunuz. . Lütfen buna bir çözümm !!!!!!!!!
    Cevapla
  • hüseyin 11 yıl önce Şikayet Et
    1 nisan. ösym bize 1 nisan şakası yaptı :(
    Cevapla
  • Muhammed Faruk Dağcı 11 yıl önce Şikayet Et
    Nisan Birrrrrrrrrrrrrrrrrr. Arkadaşlar inanmayın 1 nisan şakasıdır.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...