Anadolu Üniversitesi'nde kitap isyanı

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'ne tepkiler çığ gibi büyüyor. Anadolu Üniversitesi sınavlara iki hafta kalmasına rağmen, kitap almaya gelen öğrencileri eli boş gönderiyor.

Anadolu Üniversitesi'nde kitap isyanı
Anadolu Üniversitesi'nde kitap isyanı
GİRİŞ 15.04.2013 12:09 GÜNCELLEME 15.04.2013 12:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Birçok öğrenci kitaplarını almak için gittikleri Bürolarda "Bu kitaplar yok, İki hafta sonra gelin" gibi cevaplarla karşılaştıklarını, sınavlara 2 hafta kalmasına rağmen bazı kitaplarını alamadıklarını belirtiyor.

Öğrenciler, Anadolu Üniversitesi'nin parayı peşin aldığını ama kitapları 2-3 taksitte verdiğini, insanların kitapları almak için iş yerlerinden her seferinde izin almak zorunda kaldıklarını, bu durumun bütün bürolarda gerginliklere sebep olduğunu, yüz binlerce öğrencisi ve mezunu olan Anadolu Üniversitesi'nin adına gölge düşürdüğünü ifade ettiler.

KİTAPLAR POSTA YOLUYLA GÖNDERİLEBİLİR

Bu izdiham ve gerginliğin sebebinin Anadolu Üniversitesi'nin başka illere kayıtlı öğrencilerin de kitaplarını diğer bürolardan alma imkânı tanımasının olduğunu belirten öğrenciler böyle bir sorunun, paralarını peşin peşin alan Anadolu Üniversitesi'nin kitapları adreslere posta yoluyla ulaştırarak aşabileceğini açıkladılar.

İSTANBUL VE ATATÜRK ÜNİVERSİTELERİNE KAYMA OLABİLİR

Anadolu Üniversitesi'nde her dönem karşılaşılan bu tür sancılı olayların, bünyesinde Açık Öğretim Fakültesi bulunan İstanbul ve Atatürk Üniversiteleri'ne geçişi hızlandıracağı düşünülüyor.

Haber7.com

YORUMLAR 2
  • murat buyuklu 11 yıl önce Şikayet Et
    bence. bence bu işte yıllardır tekel kurduğundan vatandaşa mecburi bir dayatma söz konusu. ama artık diğer üniversiteler de açıköğretim fakültelerini açıyorlar. böylelikle tekelci zihniyet son bulacak.
    Cevapla
  • ALİ AKGÖL 11 yıl önce Şikayet Et
    KAFA TUTUYOR... Bence AÖF Hükümet karşıtı kişiler tarafından yönetildiği için bilerek kaos meydana getirmeye çalışıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?