YÖK'ten formasyon müjdesi!

YÖK, alan fakültelerinden mezun olanlar için mezuniyet sonrası pedagojik formasyon sertifika programının devam etmesine karar verdi.

YÖK'ten formasyon müjdesi!
YÖK'ten formasyon müjdesi!
GİRİŞ 18.04.2013 22:29 GÜNCELLEME 19.04.2013 08:55
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun, 2013 yılının 4. toplantısını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında yaptığı anımsatıldı.

Açıklamada, MEB Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmen atamalarına esas oluşturan alanlara ilişkin, "MEB'e Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programlarına İlişkin Çizelge"de yer alan programlara mahsus olmak üzere, alan fakültelerinden mezun olanlar için mezuniyet sonrası pedagojik formasyon sertifika programının devamına karar verildiği bildirildi.

YÖK, geçen yıl aldığı kararla, fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin aldığı pedagojik formasyon programını kaldırmıştı.

Alınan karar ile fen-edebiyat fakültesi mezunlarının pedagojik formasyon alarak öğretmen olmalarının yolu yeniden açılmış oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    ya mezunlar?. ya mezunlar? mezunların halı ne olacak
    Cevapla
  • kerem yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    SAPLA SAMANI KARIŞTIRMAYALIM.. FEN EDEBİYAT NEDİR ÖNCE ÖĞRENELİM.... yeni fakülteye gideceklere formasyon verilmesine karşı olmakla birlikte bir konuyu aydınlatmak lazım. herkes eğitim fakültesi mezunları 20-30 puan fazla alıp öğretmenlik okuyor fen edebiyatlar hakkını yiyor demiş. ben 1998 de üniversiteye girmiş bir fen edebiyatlı olarak aynı üniversitenin eğitim fakültesi bizim fakültemizin 30-40 puan aşağısında öğrenci alıyordu. o zamanlar fen edebiyatlar popülerdi ve arasında ayrım yoktu. 2010 mezunuyla 2002 mezununu aynı kefeye koymaya çalışmayın. sonuçta fen edebiyatlar son 6-7 yıldır kalitesizleşip popileritesini azalttı. eğitim fakültesi mezunu öğretmendir diğeri değildir saçmalığına düşmeyelim. benim bölüm başkanım eğitim fakültesinin dekanıydı. eğitim olarak fen edebiyatlar daha iyidir ama devlet bu ayrımı giderip fen edebiyatları kapatmalıdır. çünkü bu kadar mezuna ihtiyaç yoktur.
    Cevapla
  • soner balta 10 yıl önce Şikayet Et
    Fen edebiyattaki dersleri eğitim fak verseler. Fen edebiyattaki dersleri eğitim fak. verseler eminim o aldığınız fazla puana güvenmezsiniz,hem ben 2 yıl formasyon aldım ve 2 yılda vekillik yaparak tam piştim...Fen edebiyatla iktisatcı ziraatci bir görülemez,ben FİZİK okudum,matematiğe kimyaya türkçeye tam hakimim...Ziraatçı,iiktisatçı FİZK,matematik,kimyayı benim gibi bilemez,BÖLÜMLERİN kralı FİZİK sonra matematiktir..
    Cevapla
  • ismail özcan 10 yıl önce Şikayet Et
    öğrenci. eğitim faültesi okudum diyorsunuz yahu sizin okuduğunuz öğretmenliği ilk okulda herkese öğretiyorlar ders içeriğiniz nedir anlatırmısınız bana yada ben söyliyeyim size fen bilgisi okuyan öğretmenlerin gördüğü ders deney nasıl yapılır oda patatesten nasıl elektrik elde edilir fasulye tohumu nasıl çimlenir diye yahu siz bir de utanmadan kalmış eeğitim fakültesi okudum diyrsunuz utanın ya geçen gün eğitim fakültesinde ki öğrencılerın bılgısayar sınavına gırdım soru ya bakarmısınız worrde yazının seklı nasıl degıstırılır sızın okudugunuzu ahmaklar bıle yapar bnce fen edebıyatlara formasyon yerıne egıtım fak kaldırsınlar COKK GEREKSIZ CUNKU ZEKA SEVIYESI DUSUK INSANLARDAN BU MEMLEKETE ÖĞRETMEN OLMAZZZZ
    Cevapla
  • ARAS ARAS 10 yıl önce Şikayet Et
    yine yanlş bir karar ve yine yine yök hiç şaşırmadım. yahu kardeşim binlerce öğretmen var işsiz atanamayan birde bunlara hak verilir bu nasıl bir mantık naıl bir zihniyetti anlamış değilim neden bile bilegöz göre göre yanlış kararlar almaktan zevk alıyor yök bırakın herkez kendi işini yapsın öğretmen falan değilim ama yazık günah ya o adam çalışmış çabalamış öğretmenliği kazanmış ve sen geleceksin onun hakkını gasp edeceksin ne saçma sapan bir düzendir yök git gide kendi fişini çekiyor bu ülkede savaç çıkarsa yök yüzünden çıkar başkada birşey olmaz kararın kesinlikle geri çekilmesi gerek öğretmenlerin bunu protesto etmesi gerek neden öğretmenlik okuyolar o zaman atanamayan insanlar ney yapcak saçmalıktan başka birşey değil baştan aşağı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!