İlkokula kayıtta değişiklik yapıldı

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. İşte yeni uygulama:

İlkokula kayıtta değişiklik yapıldı
İlkokula kayıtta değişiklik yapıldı
GİRİŞ 14.08.2013 07:41 GÜNCELLEME 14.08.2013 07:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yer alan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 15'inci maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişiklik şöyle:

"Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçeyle, 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporuya okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir."

YORUMLAR 2
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu saçma fikir ortaya çıktığı günden beri yanlışlığını savundu eğitimden anlayanlar. Ayrıca 66 aylık çocukların okula alınması Türkiye de daha önce denenmiştir . Yandaş şakşakçılar yanlıştır bu dedikçe üstelediler. Alın bakın o çocuklara ne oldu? Yazık değil mi? Bu hata çocukların bütün eğitim hayatında, onu da bırakın tüm hayatında bir yük olarak kalacak. Bir BAKAMAYANIN inadı milyonlarca çocuğu ne hale getirdi? Bu uygulamadan vazgeçilmesinin bir sebebi de derslik bulamıyorlar herhalde.
    Cevapla
  • RIZA ULUBEY 10 yıl önce Şikayet Et
    1 SINIF KONUSUNDA GEÇEN YIL BÜYÜK HATA YAPILDI. bu işi dallanıp budaklandırmaya gerek yok. geçen sene 6 ve 6,5 yaş uygulaması tam bir fiyaskoydu.hataydı.ne veli ne öğrenci ne öğretmen hiç bir faydasını görmedi.kayıt örüyorsunuz.yaşı 72 ay olsun deyin olsun bitsin.sonra problemi hep öğretmende görüyorsunuz.yeni sezonda 2 sınıf öğretmenleri gene sıkıntı çekecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!