Açık Öğretim Ortaokul ve Lise kayıtları başladı

Açık Öğretim Ortaokulu ile Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programları kayıtları başladı ve kayıtlar 20 Eylül 2013 tarihinde sona erecek.

Açık Öğretim Ortaokul ve Lise kayıtları başladı
Açık Öğretim Ortaokul ve Lise kayıtları başladı
GİRİŞ 23.08.2013 12:05 GÜNCELLEME 23.08.2013 12:05

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programları kayıt başvuruları başladı. Programa kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için gereken belgeleri 20 Eylül 2013 günü mesai saati sonuna kadar Anadolu Üniversitesi' nin Köln'de bulunan bürosuna göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekiyor. Açık Öğretim Programları çeşitli nedenlerle öğrenimlerini yarıda bırakmak zorunda kalmış, kişilerin yarıda bıraktıkları öğrenimlerini tamamlama ve bir üst okula gitme olanağı sağlıyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Atilla Doğan, programlar hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Batı Avrupa'da bulundukları ülkelerde lise dengi bir okulu mezun olmayan dolayısıyla üniversiteye gitmeye hak kazanamamış gençlerimiz için Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı önemli bir hizmettir. Programlarımıza kayıt olmak için Batı Avrupa'da yerleşik olmak, en az ortaokul mezunu olmak veya genel liselerin ara sınıflarına denk gelen bir eğitim almış olmak gerekmektedir. Açık Öğretim Ortaokulu'na ise dört yıllık temel eğitimi tamamladığını gösterir belgesi olanlar, Yurtdışında öğrenim görüp, aldıkları eğitimin Türkiye'deki karşılığı olarak en az dördüncü sınıfı bitirenler düzeyinde denklik yaptıranlar, en az beş yıllık ilkokul mezunu olanlar ile ortaokulların ara sınıflarında öğrenciyken öğrenimlerini yarıda bırakanlar başvurabilmektedir.”

BELGELER POSTAYLA GÖNDERİLECEK

Yaşı, mesleği ve uyruğu fark etmeksizin Türkçe bilen ve eğitim düzeyini belgeleyen herkesin evinden ve işinden ayrılmadan bu programlara katılabileceğini belirten Atilla Doğan, “Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programlarına 2013-2014 öğretim yılı için kayıt olmak isteyen öğrenci adaylarının bap@anadolu-uni.de e-mail adresine ad, soyad, mektup adresi ve telefon numaralarını hangi bölüme kayıt olacaklarını da belirterek istek yapmaları halinde kayıt başvurusu için bilgi ve belgeler posta yoluyla adreslerine gönderilmektedir. Öğrenci adayları gönderdikleri belgelerin Büroya ulaştığını sorgulamak üzere çalışma günlerinde 14.00 -17.00 saatleri arasında +49 221 51 10 47 numaralı telefon üzerinden irtibat kurulabilir” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?