Minikleri okul heyecanı sardı!

Yarın başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öğrencileri heyecanlandırırken, ailelerde de alışveriş telaşı başladı.

Minikleri okul heyecanı sardı!
Minikleri okul heyecanı sardı!
GİRİŞ 08.09.2013 12:04 GÜNCELLEME 08.09.2013 12:04

AA muhabirinin izlenimlerine göre, 9 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek yılın ilk ders günü öncesinde öğrenciler kırtasiye malzemelerini hazırlamaya çalışırken, aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.

Özellikle orta gelirli ailelerin alışveriş için her yıl sıklıkla ziyaret ettiği Ankara-Ulus'taki kırtasiye malzemesi satan işyerlerinde eğitim-öğretim yılı arefesinde hareketlilik gözleniyor. Öğrenciler, beğendikleri ürünleri sepetlere doldururken, aileler de bütçelerini aşmayacak bir alışveriş gerçekleştirmenin hesabını yapıyor.

Kırtasiye sahipleri, bu yıl ürünlerin fiyatlarında geçen yıla göre bir değişiklik yaşanmadığını belirterek, çanta ve suluk gibi ihtiyaçlar dahil toplam 100-150 liraya okul ihtiyaçlarının giderilebildiğini belirtiyorlar.

Velilerin derdi aile bütçesi

Veliler, alışveriş yaparken bütçeyi aşmamaya çalışırken, bu kaygıyı yaşamayan çocukları ise mağazalardaki rengarenk ürünlerin cazibesine kapılıyor. Bu yıl 7. sınıfı okuyacak olan ve alışverişi dedesiyle birlikte yapan Atila Zağalı, ihtiyacı olan hemen hemen tüm ürünleri aldıklarını ve artık yeni eğitim-öğretim yılının başlamasını beklediğini dile getirdi.

Bazı öğrenciler, ürünlerin renklerine göre tercih yaparken, bazıları ise ürünlerin üzerinde beğendikleri çizgi film kahramanlarının bulunmasına özen gösteriyor. Alışverişe annesi ile gelen bir öğrenci bu yıl 5. sınıfa gideceğini ve özellikle hoşuna giden çizgi film kahramanlarının çıkartmalarının bulunduğu defteri tercih ettiğini söyledi.

Yaş küçüldükçe masraflar büyüyor

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde özellikle boyama kitabı ve kalemi ile oyun hamurlarını yoğun olarak kullanacak anaokulu öğrencilerinin masraflarının diğer öğrencilere göre daha fazla olması dikkati çekiyor.

Ulus'taki bir kırtasiye dükkanında görevli Murat Alaçam, okulların açılması ile hareketliliğin artmasını beklediklerini ifade ederek, anaokuluna başlayacak bir çocuk için yapılacak masrafın 200-250 lirayı bulduğunu, ilkokul çağındaki öğrenciler için alınacak malzemelerin ise toplam 100 liraya karşılık geldiğini söyledi. Geçen yıla kıyasla kırtasiye ürünlerinde artış yaşanmadığını dile getiren Alaçam, sağlık açısından velilerin özellikle markalı ürünlerin almasının önemine işaret etti.

Bu arada temel ihtiyaç malzemelerinden defterin fiyatı yaprak sayısına göre 2,5 lira ile 10 lira arasında değişirken, okul çantalarının fiyatları ise yaş grubuna göre 15 lira ile 70 lira arasında alıcı buluyor. Boya kalemleri de 2,5 lira ile 6,5 lira arasında satılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”