Açıköğretimde kayıt yenileme için son tarih

Anadolu Üniversitesinin (AÜ) uzaktan eğitim uygulayan Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinde "2013-2014 öğretim yılı güz dönemi" kayıt yenileme işlemleri başladı.

Açıköğretimde kayıt yenileme için son tarih
Açıköğretimde kayıt yenileme için son tarih
GİRİŞ 16.09.2013 16:31 GÜNCELLEME 16.09.2013 16:31

AÜ'den yapılan açıklamaya göre, kayıt yenileme işlemleri internet üzerinden "ders ekle-sil" ve "kayıt yenileme bedelinin bankaya ödenmesi" olmak üzere ikinci aşamada gerçekleştirilecek. Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilecek. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmayacak. Ders ekle-sil işlemi yapmadan bankaya kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılacak.

Öğrencilerin, ileride sorun yaşamamaları için banka ödemesi yapmadan önce "http://kayit.anadolu.edu.tr" internet adresinden kayıt yenileme linkine girerek, sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri istendi.

Kayıt yenileme işlemleri 25 Eylül'de sona erecek ve mazeretli olanların kayıtları ise 26-27 Eylül'de yenilenecek. 16-25 Eylül arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler, 26-27 Eylül'de bu işlemi yapabilecek. 27 Eylül'den sonra ise mazeret kabul edilmeyecek ve güz dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacak. Güz dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacak. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, öğretim gideri ve öğrenim ücreti-öğrenci katkı payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2013-2014 öğretim yılı güz dönemi kayıt yenileme hakkını kaybedecek.

Kaydını yenileten öğrencilerin, "http://ogrenci.anadolu.edu.tr" adresinden kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini, kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmesi gerekiyor. Şifresini kaybetmiş ya da hatırlamayan öğrenciler, AÖF bürolarından bizzat veya "444 10 26" numaralı telefonu arayarak yeni şifre alabilecek. Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinde kayıt yenileten öğrenciler, ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde ya da sonrasında temin edebilecek.

AÖF büroları, kayıt yenileme işlemleri için 21-22 Eylül'de de açık olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor