Akdağ'dan ABD'de Türk okuluna ziyaret

Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Boston Başkonsolosu Burak Karartı, Knowledge Academy'i ziyaret etti.

Akdağ'dan ABD'de Türk okuluna ziyaret
Akdağ'dan ABD'de Türk okuluna ziyaret
GİRİŞ 28.09.2013 11:24 GÜNCELLEME 28.09.2013 17:17

Harvard Üniversitesindeki kısa süreli görevi dolayısıyla ABD'nin Massachusetts (MA) eyaletinde bulunan AK Parti Miletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Boston Başkonsolosu Burak Karartı, Boston Ticaret Ateşesi Alperen Kaçar, yine Harvard'da misafir öğretim üyesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörlerinden Tahsin Özcan, Salem State Üniversitesi hocalarından Prof. Mustafa Yatın, Boston'daki başarılı Türk iş adamlarından ve Turkbirdev'in kurucu başkanı Sefer Özdemir, işadamı Güngör Atmaca, Northestern Üniversitesi master öğrencisi Bekir Karaman, Avukat Figen Şaştım, Massachusetts'te açılan en yeni İslami okullardan biri olan Knowledge Academy'yi (K.A.) ziyaret etti.

Okul yetkilileriyle kahvaltıda bir araya gelen Akdağ, ABD'de doğmuş bir Türk'ün bu güzel müesseseyi açmış olmasından dolayı gurur duyduğunu dile getirdi. Boston Başkonsolosu Burak Karartı ise, başkonsolosluk olarak sadece evrak işleriyle değil, K.A. gibi "vatandaşlarımızın açmış olduğu kurumları ziyaret edip destek olduklarını" belirtti. Ticaret Ateşesi Alperen Kaçar da ateşelik olarak Türkiye ile ABD arasında ticaret yapmak isteyen tüm vatandaşlarımıza köprü olduklarını belirtti.

Knowledge Academy kurucusu ve müdüresi Oya Bozkurt ise kapılarının Türkiyedeki tüm gençlere açık olduğunu ve İngilizce'yi yerinde öğrenmek isteyen genç öğrencileri 2014-2015 eğitim yılında K.A ye beklediklerini belirtti. Oya Bozkurt K.A'nın Türkiye'deki karşılığının modern imam hatip lisesi olduğunu belirterek, ABD içerisinde 3 ile 17 yaş arası çocukları olanlara, Türkiye'den de lise öğrencilerine çağrıda bulunarak önümüzdeki sene için geç kalmamalarını tavsiye etti.

Oya Bozkurt ayrıca ABD'nin en modern ve zengin eyaletlerinden biri olan Massachusetts'te 3,4 ve 5 yaşındaki çocukların gelir seviyesi düşük ailerine okul masraflarının verildiğini ve "voucher" programından mutlaka istifa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Knowledge Academy 4 yıl önce tecrübeli eğitimci Oya Bozkurt tarafından hizmete açıldı. Yaklaşık 70 öğrencinin eğitim gördüğü K.A de anaokulu öncesi (3 ve 4 yaş) eğitiminden lise 3'e kadar eğitim veriliyor.

50 kişilik park alanı, küçük öğrenciler için oyun sahası, ilk orta ve lise öğencileri için basketbol ve futbol sahalarininda bulunduğu K.A Boston'a sadece 25 dakika mesafede bulunuyor.

K.A. bulunduğu Middleton şehri okul yönetimi tarafından onaylı olup Massachusetts'in müfredatıyla birlikte ayrıca Arapça, İspanyolca, Kur'an-ı Kerim ve İslami dersler de veriliyor.

K.A'nın lise öğrencileri ise çok daha avantajlı. Hemen yakınlarındaki North Shore Community College'de lise 2 den itibaren ders alarak 3 yıl içerisinde iki yıllık üniversiteyi de bitirmiş oluyorlar.

Çok yakında kız ve erkekler için yatılı imkanlarında olacağı K.A da ayrıca her gün sıcak yemek veriliyor ve öğrenciler okulda Cuma namazlarını da kılıyor.

Knowledge Academy hakkında detaylı bilgiye www.knowledgeacademy.org adresinden ulaşabiliniyor.

KAYNAK: HABERNAME.COM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri