Okul müdürünün öğrenciyi hastanelik ettiği iddiası

Sultangazi'de, okul müdürü tarafından merdiven korkuluklarına itildiği iddia edilen 8. sınıf öğrencisi Mehmet Gündoğdu hastanelik oldu.

Okul müdürünün öğrenciyi hastanelik ettiği iddiası
Okul müdürünün öğrenciyi hastanelik ettiği iddiası
GİRİŞ 28.09.2013 16:42 GÜNCELLEME 28.09.2013 16:42

Olay, Sultangazi 75. Yıl Ortaokulu'nda 26 Eylül Perşembe günü meydana geldi. İddialara göre; 8. sınıf öğrencisi Mehmet Gündoğdu (13), merdivenlerden hızlı şekilde indiği sırada okul müdürü Mustafa S. A. ile karşılaştı. Okul müdürü, kollarından tutarak havaya kaldırdığı öğrenciyi merdiven korkuluklarına doğru fırlattı. Korkuluklara çarpan Gündoğdu, kanlar içerisinde kaldı. Okul müdürü ise, dişinin kırıldığını söyleyen öğrenciyi tekrar iterek ağzını çalkalayıp derse girmesini istedi.

DUDAĞI PATLAMIŞ VE DİŞİ KIRILMIŞ

Son derse dudağı patlamış ve dişi kırılmış halde giren Mehmet Gündoğdu, okul bitiminde evine giderek durumu ailesine anlattı. Baba İsmail Gündoğdu, vakit kaybetmeden oğlunu hastaneye götürdü. Alt dudağında 4,5 santimetre kesik oluşan ve dişi çıkan çocuk tedavi altına alındı. Çıkan dişi yerine takılarak telle tutturulan Gündoğdu ve ailesi, aldığı darp raporuyla birlikte polis merkezine gitti. Okul müdürü hakkında karakola şikayette bulunan İsmail Gündoğdu, idari soruşturma için de Sultangazi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti. İsmail Gündoğdu'ya burada okul müdürünün çok iyi bir öğretmen olduğu söylenerek evrakları kabul edilmedi.

Olayın peşini bırakmayan baba İsmail Gündoğdu, hastaneden aldığı raporlarla birlikte soluğu İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde aldı. Yetkili mercilere şikayet dilekçesini ve darp raporunu veren Gündoğdu, yetkililerden olayın soruşturulacağı cevabını aldı.

‘YANINA KALMASIN'

İsmail Gündoğdu, okuldaki birçok öğrenci ve öğretmenin de müdürden şikayetçi olduğunu iddia etti. Kız kardeşinin de öğretmen olduğunu söyleyen Gündoğdu, öğretmen düşmanı olmadıklarını ancak bu yapılanının yanına kar kalmasını istemediklerini dile getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şikayetinin kabul edilmediğini öne süren Gündoğdu, şikayet dilekçesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettiğini aktardı.

Olayı anlatan Mehmet Gündoğdu ise, merdivenlerden inerken müdürle karşılaştığını, müdürün kendisini kollarından tutarak merdiven korkuluklarına doğru attığını ileri sürdü. Gündoğdu, ‘Hocam ne yaptınız? Dişimi kırdınız' deyince de müdürün kendisini tekrar iterek ‘Ağzını çalkala geçer' dediği iddialarını dile getirdi.

Bu arada, iddiaların muhatabı Sultangazi 75. Yıl Ortaokulu Müdürü ile görüşmek üzere iki gündür okula giden Cihan Haber Ajansı (Cihan) ekibine, müdürün okulda olmadığı, kendisine ilerleyen günlerde ulaşılabileceği söylendi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri