Doğu'ya gidecek öğretmenlere müjde!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam kampında deneyimli öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde görevlendirileceğini açıklaması, Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Doğu'ya gidecek öğretmenlere müjde!
Doğu'ya gidecek öğretmenlere müjde!
GİRİŞ 05.11.2013 15:43 GÜNCELLEME 05.11.2013 16:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlık, konuyu 2014 yılı programına alarak ilk adımı attı. Öğretmenlerin yenide Batı'ya dönmemesi için maaş dışında 600 lira daha ödenecek, kira yardımı yapılacak.

Buna göre; deneyimli öğretmenlerin dezavantajlı bölgelerde uzun süreli çalışmasının özendirilmesi amacıyla farklılaştırılmış ücret modeli uygulanacak. Öğretmenlere maaşlara ek olarak bölgeye ve hizmet yılına göre değişen ilave ücret ödenecek. Bu ek ücretin en az 600 lira olacağı ifade ediliyor.

Öğretmenlere kira yardımı da gündemde. Bölgede görevlendirilen kimi ücretli öğretmenlerin öğrencilere PKK propagandası yaptığı tespit edilmişti.

Bakanlık, sistem sayesinde bu olumsuz duruma da son vermeyi planlıyor.

KAYNAK: TARAF GAZETESİ

YORUMLAR 3
  • H.İsmail ARSLANTAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayret!!!. Eğer aslı çıkarsa bu hükumetin yapacağı en anlamlı icraat olur. Çünkü bu iktidarın Allah rızası için samimi, adil, doğru bir icraatı olmamıştı da bu yüzden hayret ettim. Kızmayın AKP davulcuları! Ben AKP iktidarı icraat yapmadı demiyorum; icraatları halk dalkavukluğu üzerine kurgulanmış; içtenlikten yoksun, "Aman ne güzel işler yapıyorlar desinler"
    Cevapla
  • ayşe demir 10 yıl önce Şikayet Et
    kimi kandırıyorsunuz 600 tl ile doğunun kahrı çekilir mi. önce bu personeller doğuya neden gitmek istemiyor onu araştırın, istanbula batıya millet neden yığıldı? önce doğuyu kalkındırın oralarda iş sahaları oluşturun, doğuyu özendirin, batıyı nüfus olarak rahatlatın, böyle taşıma suyla değirmen dönmez. zorla güzellilk olmaz.
    Cevapla
  • Gül sultan 10 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalındı. İnsanlar doğudan kaçmak için türlü sahtekarlıkla yapıyor artık. Bu uygulama için geç bile kalındı. Gerçekleşirse Türkiye'de öğretmen dağılımı çok daha homojen olacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt