Öğretmenlere tatilde de 'ek ders" müjdesi

Liseleye geçiş sınavı öncesi ek ders ücreti alıp almayacaklarını merak eden öğretmenlere sevindiren haber Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi.

Öğretmenlere tatilde de 'ek ders" müjdesi
Öğretmenlere tatilde de 'ek ders" müjdesi
GİRİŞ 09.11.2013 14:12 GÜNCELLEME 09.11.2013 14:42
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Gökhan Kaya'nın haberi

Öğretmenler sınava girse de girmese de eskiden olduğu gibi yolluk yevmiyesi almaya devam edecek. Öğretmenler ayrıca sınavlar sebebiyle tatil edilen günler için de ek ders ücreti alacak. Öğretmenlerin maddi kayba uğramaması için bir dizi önlem alan Bakanlık, sınava giren polisleri de unutmadı.

Buna göre; sınavlarda görev alan her polis için İl Milli Eğitim Müdürlükleri ödeme yapacak. Bakanlık yaptığı düzenleme ile Türkiye'de misafir öğrenci olan Suriyelilerin liseye giriş sınavına katılmalarına da izin verdi. Hastane ve evlerde bakım gören öğrenciler ise sınava bulundukları yerlerde girebilecekler.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 75
  • daussıla 10 yıl önce Şikayet Et
    Atanmasalar ağlaşırlar,Atansalar yine ağlaşırlar. Şükürsüz kesimdir öğretmenler hiç bir şeyi beğenmezler.Yok onun maaşı şu kadarmış,yok şu şöyle maaş alıyorlarmış başka birşey bildikleri yok.Her sene 10/20 bin atanır yine beğenmezler bizde 6 senedir bekliyoruz atanalım diye.En çok zoruma gidende şükürsüzlerin 2500 lira maaşla çalışmasıdır almayacaksın böylelerini.Heleki çoğu küçük ilçede arabasınıda,dairesinide alır yaptığıda aman aman bir iş değildir.Her işin zorluğu var bizim gibi sanki tozun pisliğin içinde çalışıyorlar.Her haberde şikayet arkadaş bu kadarda olmaz
    Cevapla
  • kaos77 10 yıl önce Şikayet Et
    sınavlarda en az para ödenen öğretmenler bundan bahsetmemişler. hademe bile gözetmen öğretmenden fazla para alıyor polis daha fazla, sınavların ameleliğini öğretmen yapıyor ama, bazı öğretmenler devletin olmadığı yerde görev yapıyor en ücra köşelerde, öğretmen harici diğer tüm kurumlarda doğu tazminatı var. öğretmenine sahip çıkmayan tek bakanlık MEB zaten. bügün biriyle tanıştım belediyede çalışıyormuş meb e tayin etmişler başta istememişler sonra diyo iyiki tayin ettiler diyo öğretmen yılda 12 maaş alıyor biz ikramiyelerle 16 tam maaş alıyoz dedi. yıllarca emek para ver sürgündekinlerin bile gitmediği yerlerde görev yap sonra bir hademe gelsin(köyde hademe yoktur öğretmen vardır) havasını atsın geçsin.
    Cevapla
  • bekir 10 yıl önce Şikayet Et
    agop un hikayesi. agop öğrencilik hayatı boyunca oğluumm diye çağrılan, dövülen itip kakılan bir öğrencidir. Okulunda disiplin fazlasıyla vardır, geribildirim olarak ödül yerine hep ceza almış bunun sonucunda da ticaret hayatına atılmış okuyamamış bir öğrencidir. Biz bu çocuklara Eğitim Zaiyatı diyoruz.. Ben Rehber Psikolojik Danışmanım meb camiası içinde en az çalışan biziz ben yatılı okulda görev yapmaktayım, bizler pansiyonda nöbet tutmadığımız günler bile etütlere gider çocuklara ders anlatırız. biz gece kalkıp öğrencimizin üstünü örteriz, hasta olan varsa gece bir daha kontrol ederiz nasıl durumu diye.. bizim öğrencilerimiz annesi babası çocuklarının eve gelmesini istemez, biz bu çocukların hem annesi hem babası olmaya çalışırız..Akademik yönden ilerleyemecek çocuğa ahlaki yönden ilerlemesini isteriz ve biz Öğretmenler camiası seni hiç bir yönden yetiştirememenin üzüntüsünü yaşıyor ve senden özür diliyoruz.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. bir ülkenin en büyük mimarı geleceği gençlikdir gençleri yetiştirecek olanlarda ögretmenlerdir.. ne hazin bir gercekki egitimdemi müfredetami ögretmenlerdemi sorun .başlıbaşına sorun özellikle çoçugunu okula yollayan hangi veli ögretmenin egitimçi oldugunu düşünüyor . ben egitimlçi olma konsnda çok az sayıda olduklarını görmenin üzüntüsünü yaşıyorum . bir yerde yanlış yapıyorlar yanlışlarını düşünmlerini tafsiye ederim
    Cevapla
  • kor san 10 yıl önce Şikayet Et
    atama. bir de atanabilsek diyen 100binleri düşünelim. 7-8-10 yılları bulan bir bekleyiş ve hayal kırıkları. vesaire.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir