Çocuklar Gülsün Diye Derneği 17'inci okulunu açtı

Sanatçı Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, ihtiyacı olan illere anaokulu kazandırmaya devam ediyor.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 17'inci okulunu açtı
Çocuklar Gülsün Diye Derneği 17'inci okulunu açtı
GİRİŞ 15.12.2013 11:27 GÜNCELLEME 15.12.2013 11:27

Daha önce İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale, Kars, Trabzon ve Tekirdağ'da anaokulları açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği 17. anaokulunu Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Gümüşçay beldesinde açtı.

İnşaat yapımını Doğtaş ve Kelebek Mobilya'nın da bünyesinde bulunduğu Doğanlar Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Doğan'nın eşi adına üstlendiği, “Çocuklar Gülsün Diye - Olcay Doğan Anaokulu", 14 Aralık'ta yapılan açılış töreniyle eğitim hayatına başladı.

Yeni eğitim öğretim dönemine yetişmesi için kısa bir sürede inşaatı tamamlanan anaokulunun açılışı; Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Dernek Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Doğan ve Çanakkale halkının katılımıyla yapıldı. Açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan okul, 100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunacak kapasiteye sahip. Okulun inşaatının yanı sıra iç donanım malzemelerinin okula ulaştırılmasında Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Faber Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı. Anaokulunun bahçesinde yer alan “Doruk Doğan Oyun Parkı” ise okul yapımını üstlenen hayırsever işadamı tarafından oğlu adına yaptırıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dernek, sponsorları ve bağışçılarının desteğiyle gelecek eğitim-öğretim döneminde hizmete girmek üzere yeni okullar açmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!