Bingöl'de öğrenciler kalorifer eylemi yaptı

Bingöl'de üniversite öğrencileri, kaldıkları yurtta kaloriferlerin yanmadığı iddiasıyla eylem yaptı.

Bingöl'de öğrenciler kalorifer eylemi yaptı
Bingöl'de öğrenciler kalorifer eylemi yaptı
GİRİŞ 05.01.2014 21:25 GÜNCELLEME 05.01.2014 21:25

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne (KYK) bağlı Bingöl Yurdu'nda kalan kız öğrenciler, yurtta kaloriferlerin yanmadığını belirterek eylem yaptı. 850 kişilik yurtta iki gündür ısınma problemi yaşadıklarını belirten öğrenciler, üzerlerine battaniye alarak yurdun önünde toplandı. Öğrencilerden Hilal Tunç yaptığı açıklamada, yurtta yakıt problemi olduğunu belirterek, “Yurdumuzda yakıt problemi var, üşüyoruz. Final haftasındayız ve soğuktan resmen donuyoruz. Bu soruna kimse bir çözüm bulmuyor. Yemek, su ve sıcaklık problemimiz var. Bunların hepsine bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Özlem Öner ise, “Üşüyoruz, şöyle bir şey var; geçen gün 3. katta odanın tavanı çöktü ve hiç kimse bir şey yapmadı. Müdüre hanım bir şey yapamayacağını söyledi. Hırsızlık olayları oluyor, hiçbir şekilde hiçbir şey yapılmıyor. Kaç kişinin bilgisayarı çalındı. Camlardan hava geliyor, hiç kimse bir şey yapmıyor. Bunlara çözüm bulunsun” diye konuştu.

Öğrenciler açıklamanın ardından olaysız şekilde dağılırken, KYK Bingöl Kız Yurdu Müdiresi herhangi bir açıklama yapmadı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi