Velilerden müdürleri için eylem

Bursa'da görev yeri değiştirilen okul müdürünün, eski eğitim kurumuna geri dönmesi için öğrenci velileri eylem yaptı.

Velilerden müdürleri için eylem
Velilerden müdürleri için eylem
GİRİŞ 13.01.2014 08:55 GÜNCELLEME 13.01.2014 08:55

Bursa Cerrah Beldesi'nde 4 yıldır müdürlük yaptığı Cerrah İlk ve Ortaokulu'ndan, Cemil Sönmez İlkokulu'na öğretmen olarak görevlendirilen Şenol Şahin'in haksızlığa uğradığını öne süren öğrenci velileri, protesto yaptı. Şahin'in okula dönmesini isteyen veliler, aksi halde çocuklarını 3 okula göndermeyeceklerini söyledi.

Cerrah İlk ve Ortaokulu Müdürü Şenol Şahin ile aynı okulda bir müdür yardımcısının arasında çıkan tartışmanın ardından Şahin'in görev yerinin değiştirildiğini belirten veliler duruma tepki gösterdi. Aralarında Cerrah Belde Belediye Başkanı İsmail Karaman'ın da bulunduğu bir grup okul bahçesinde bir araya geldi. 4 yıl önce ilçedeki 51 okul içinde başarı sıralamasında 47'nci olduğunu belirten Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, şöyle konuştu:

"Şenol Şahin döneminde bu 13'üncü sıraya kadar yükseldik. Şenol Şahin çok başarılı, okumuza çok önemli katkıları olan bir eğitimcimiz. Gösterdiğimiz bu tepki artık Cerrah'ta herkesin istediği eğitimciyi bir yerden alıp bir yere götürme gibi özel bir lüksü olmadığını göstermek için yapılıyor. "

Öğrenciler okula gitmeyecek

Okulun öğrenci mevcudunun 630 olduğunu söyleyen Karaman, şöyle devam etti:
"Kalburt bölgesindeki mahallemizi de sayarsak 7 noktadan taşımalı sistemle gelen öğrencilerimiz var. Bugünden itibaren 3 gün süresince okulu boşaltacağız. Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti