Kastamonu'ya pansiyonlu lise

Kastamonu Doğanyurt Çok Programlı Lisesi 16 derslik, bilgisayar ve televizyonlu 3 kişilik odalardan oluşan pansiyonu ile önümüzdeki yıl yeni binasında eğitime başlayacak.

Kastamonu'ya pansiyonlu lise
Kastamonu'ya pansiyonlu lise
GİRİŞ 14.01.2014 14:04 GÜNCELLEME 14.01.2014 14:04

Fiziki şartları uygun olmadığı halde üniversite sınavında Türkiye birincileri çıkartan Kastamonu Doğanyurt Çok Programlı Lisesi, yeni binasına taşınmaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 6 öğretmen ve 102 öğrencisi bulunan okul için ilçede yeni bir bina yaptırıyor. 8 ay önce yapımına başlanan 16 derslikli okul ve yanındaki pansiyon inşaatı ise tamamlanmak üzere. Toplam 7 milyon liraya mal olan kurum ile 3 kişilik odalardan oluşan pansiyon, 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren eğitime açılacak.

Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, eğitim kurumunun, köy okulundan liseye dönüştürülen ve şartları iyi olmayan binada olmasına rağmen üniversite sınavında önemli başarılara imza attığını söyledi. Kaya, şöyle konuştu:
"Pansiyonlu lise bitmek üzere. 5 yıldızlı otel gibi pansiyon yaptık çocuklarımız için. Odalar 3 kişilik ve her odada tuvalet banyo mevcut. Odalarımız, televizyonlu ve bilgisayarlı. Okulun yapımı kolay olmadı. Arazinin bir kısmını sağlık bakanlığı'ndan aldık. Devlet vatandaş işbirliğiyle imece usulü bir okul yaptık. Biri çatıyı üstlendi, biri tavanı üstlendi ve nihayet okulumuz bitmek üzere. Önümüzdeki yıl eğitime açılacak."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı