Bu lisede 7 dil konuşuluyor

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Meydancık beldesindeki Meydancık Çok Programlı Lisesi'nde tam 7 ayrı dil konuşuluyor.

Bu lisede 7 dil konuşuluyor
Bu lisede 7 dil konuşuluyor
GİRİŞ 16.01.2014 13:23 GÜNCELLEME 16.01.2014 13:23

1996 yılında açılan okulda ilk önce sadece Türkçe konuşan öğrenciler eğitim görüyordu. 2004 yılında Okul Müdürü Soner Gögarçin ve ilçe idaresinin girişimleri ile bölgede çalışan müteahhitlerle yapılan diyaloglar sonucunda, okula ilk farklı dil konuşan öğrenci Mardin'den geldi. Bir yıl sonra bu çalışmalar değişik bölgelere de kaydırılarak, Ağrı ve Van'dan da öğrenciler gelmeye başladı. 2008 yılından sonra Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve Hopa'dan da öğrenci gelmesiyle birlikte okulda konuşulan dil sayısı 7'ye çıkmış oldu.

Öğrencilerine yatılı olarak hizmet veren Meydancık Çok Programlı Lisesi'nde (ÇPL), 7 ayrı dilde sevgi ve kardeşlik ruhu en üst düzeyde eğitim ve öğretime devam ediliyor. Okullarında 7 ayrı kökenden gelenlerin oluşundan memnun olduklarını söyleyen öğrenciler de, bu durumun kendileri için büyük bir avantaj sağladığını ifade ediyorlar.

Şavşat Meydancık Çok Programlı Lisesi'nde öğrenciler arasında; Türkçe, Kürtçe, Arapça, Gürcüce, Hemşince, Lazca ve Zazaca konuşuluyor. Okulda ayrıca İngilizce de eğitim-öğretim programı içerisinde yer alıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye sandığa gidiyor! İşte adım adım oy verme rehberi
Bayraktar TB3 SİHA 27 saat kesintisiz uçtu