Maketli İslam tarihi eğitimi

Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İslam tarihinde yaşanan olaylar ve savaşlarla ilgili konuların eğitiminde, performans ödevi kapsamında hazırladıkları maketlerden yararlanıyor.

Maketli İslam tarihi eğitimi
Maketli İslam tarihi eğitimi
GİRİŞ 19.01.2014 13:21 GÜNCELLEME 19.01.2014 13:21

Öğrenciler, Bedir, Uhud ve Hendek savaşları ile Hazreti Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretini, kum, karton, strafor, kumaş, tahta, macun, oyun hamuru ve plastik figür kullanarak canlandırıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görsel içerikli ve detaylı çalışmalara yöneldikleri için öğretmenleri ve öğrencileri kutladığını belirterek, birçok dersin teorik anlatıldığını kaydetti.

Kalıcı öğrenmenin, yaşayarak ve uygulayarak sağlanabileceğini ifade eden Okur, şöyle konuştu:

"Kırıkkale İmam Hatip Lisesi'nde de bu yolu seçmişler. Özellikle Peygamber efendimizin yaşantısı, İslam'ın yayılma sürecinde yaşanılan olayları ve savaşları performans ödevi şeklinde canlandırmışlar. Uygulamalı projeler, hem öğrenmeyi kalıcı hale getiriyor hem de derse ilgiyi artırıyor. Bu projeyi düşünenleri için öğrencileri, destek veren okul idaresini kutluyorum ve devamını diliyorum."

İslam tarihi öğrenmeni Derya Ateş de projeyi Milli Eğitim Bakanlığının performans ödevi uygulaması kapsamında hayata geçirdiklerini bildirdi.

Proje kapsamında öğrencilere uygulamalı ödev verdiklerini ifade eden Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrenciler, Peygamberimizin katıldığı savaşları ve kutsal mekanları maket üzerinde canlandırdı. Bu şekilde daha çok ilgi çekti. Sonuç olarak hedefimize ulaştık. Arkadaşlarımız konuları çok güzel öğrendi. Yaklaşık 1 ay süren projemizde 36 öğrenci görev aldı ve 9 maket tasarımı yapıldı. Performans ödevleri öğrencilerin sınavlardaki başarılarını da artırdı."

Öğrencilerden Şeyma Nur Şancı ise yaptıkları maketlerle dersi daha iyi anladıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan IMF açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti