Üniversite sınavı kalkıyor! İşte yeni sistem

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni üniversiteye giriş yöntemini açıkladı.

Üniversite sınavı kalkıyor! İşte yeni sistem
Üniversite sınavı kalkıyor! İşte yeni sistem
GİRİŞ 20.01.2014 03:07 GÜNCELLEME 20.01.2014 10:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

"Paralel eğitim" dediği dershanelerin özel okula dönüşmesi için ortaöğretime geçiş sisteminin ardından yükseköğretime geçiş sınavını da değiştireceklerini belirtti.

Bakan Avcı, yeni sistemi şu maddelerle anlattı:

"Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacak. Üniversiteler gelişmişliğine göre 3'e ayrılacak. Yüksek öğretime geçişte de merkezi yazılı sınavlar yapılacak. ABD'de üniversiteye yerleşmede olduğu gibi bir model belirlenecek. Liseden mezun olan öğrenci dosyasıyla üniversiteye yerleşebilecek." dedi.

2-3 YIL İÇİNDE GEÇİLECEK

Sistemde her öğrencinin yeteneklerini daha iyi tanıyacağına dikkat çeken Avcı, önce bazı üniversitelerde pilot uygulamalar yapılacağını, ardından 2-3 yıl içinde uygulamaya geçileceğini söyledi.

Her yıl 500-600 bin öğrencinin bölümlerinden memnun olmadığı için tekrar üniversite sınavına girdiğini belirten Avcı, "Demek ki sınav öğrencilerimizin gönüllerinden geçen yerlere yerleştirilme konusunda başarılı değil" şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde bir yanda alt yapısını tamamlamış, bir yanda da yeni üniversiteler bulunduğunu hatırlatan Avcı, "Bu üniversitelerin öğretim üye kadroları hem sayısal hem de niteliksel olarak birbirinden çok farklı. Üniversitelerin hepsini tek bir sınav düzeni içinde öğrenci almaya mecbur etmek hem öğrencilerimize hem de üniversitelerimize haksızlık" dedi.

YORUMLAR 1
  • Ümit 10 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş ve günümüz hocalarının çoğu bana göre sistematik ideolojinin bir ürünü. Bu akedemisyenlere öğrenci seçin derseniz Türkiye öğrencileri genel kapsamda filtreden geçirilir. Kim daha laik kim daha irticacı kim daha vatansever bunların ölçüleri onlarda bolca mevcut.Yeter ki gönderin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil