'Gelecek' Süleyman Şah Üniversitesi'nde tartışıldı

Grupponett Türkiye Genel Müdürü Savaş Usta ile Avea İnsan Kaynakları Müdürü Yasin Öztürk, İK konusundaki deneyimlerini Süleyman Şah Üniversitesi MBA öğrencileriyle paylaştı.

'Gelecek' Süleyman Şah Üniversitesi'nde tartışıldı
'Gelecek' Süleyman Şah Üniversitesi'nde tartışıldı
GİRİŞ 31.01.2014 12:17 GÜNCELLEME 31.01.2014 12:17

Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan Süleyman Şah Üniversitesi, önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

İnsan Kaynakları konusunda Türkiye'nin en yetkin isimlerinden biri olan Grupponett Türkiye Müdürü Savaş Usta, İK konusundaki deneyimlerini Süleyman Şah Üniversitesi MBA öğrencileriyle paylaştı. İstanbul Kartal'daki Hayriye Dumankaya yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 100 kişi katıldı.

“İK POLİTİKALARI ŞEFFAF OLMALI”

‘İK'da Yetenek Yönetimi' konulu bir sunum yapan Usta, “ Yetenek yönetimi bir İK politikası değil, bir yönetim stratejisidir. İK bir anlamda tepe yönetiminin işi. İnsan kaynakları politikaları şeffaf, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla oluşturulmalı. Şirketin geleceğini oluşturacak olan çalışanların ortak ve kabul edilebilir bir yöntemle belirlenmesi en önemli unsur” dedi. Süleyman Şah Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Profesör Serkan Bayraktaroğlu sunumun ardından Savaş Usta'ya teşekkür plaketi sundu.

“İŞE ALIM GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİNİ İLİKLEMEKTİR”

Avea İnsan Kaynakları Birim Müdürü Dr. Yasin Öztürk ise, başarılı insan kaynakları yönetimini, yeteneğin kazanımı, yeteneğin sürdürülebilir yüksek performansla çalışması ve yeteneğin geliştirilerek korunması olarak ifade etti. Öztürk, “ İşe alım gömleğin ilk düğmesini iliklemektir. Başarıyı ‘4D' ile özetleyebiliriz; Doğru kişinin, doğru işe, doğru zamanda, doğru şartlarda alınması. Kişi işe kültür arasındaki uyum çok önemli” dedi.

Etkinlik, işe alım araçlarını kısaca değerlendirilmesinin ardından insan kaynakları açısından, işletme yöneticileri açısından ve adaylar açısından mülakatların açılış, gelişme ve kapanışlarında dikkat edilmesi gereken noktaların anlatımıyla sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu