Alparslan Üniversitesi'nde yemek 1 lira

Prof. Dr. İnanç, " 2014 yılı boyunca öğrencilerimize bir liradan yemek vererek Türkiye'de en ucuz yemek veren üniversite olmaya devam edeceğiz" dedi.

Alparslan Üniversitesi'nde yemek 1 lira
Alparslan Üniversitesi'nde yemek 1 lira
GİRİŞ 05.02.2014 14:52 GÜNCELLEME 05.02.2014 14:52

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, öğrencilerin ve personelin yemekleri konusuna yönelik duyarlılık gösterdiklerini söyledi.

Yaptıkları ihaleyle Türkiye'nin en ucuz yemek veren yükseköğretim kurumlarından biri olduklarını anlatan İnanç, ucuzluğun yanı sıra kalite ve hijyene de büyük önem verdiklerini belirtti. İnanç, şöyle konuştu:

"Yemek fiyatları ile ilgili her yılın sonunda Başbakanlık genelgesi yayımlanıyor. Bu seneki genelgede minimum rakam bir lira olarak tanımlandı. Üniversite olarak 2014 yılı boyunca öğrencilerimize bir liradan yemek veriyoruz. Türkiye'de en ucuz yemek veren okulu olmaya devam edeceğiz. Memurlarımız da yeni genelgeye göre 2,5 liraya yemek yiyebiliyor. Ayrıca yemek ihalesini alan firma, diyetisyen gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor."

Kampüste kalan ailelerin de yemekhanelerden yararlanabildiği anlatan İnanç, ailelerin de 5 lira maliyetle yemek yiyebildiğini söyledi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler