Atandığı okula laboratuvar yaptırdı

Muş'un Korkut İlçesi 75. Yıl Merkez İlköğretim Okulu'na fen ve teknoloji öğretmenliğine atanan Mukaddes Bağardı, ailesinin desteği ile okula laboratuvar yaptırdı.

Atandığı okula laboratuvar yaptırdı
Atandığı okula laboratuvar yaptırdı
GİRİŞ 13.02.2014 09:21 GÜNCELLEME 13.02.2014 09:21

Muş'un Korkut İlçesi 75. Yıl Merkez İlköğretim Okuluna fen ve teknoloji öğretmenliğine atanan aday öğretmen Mukaddes Bağardı, ailesinin desteği ile okula laboratuvar yaptırdı. Aday öğretmen olarak görev yaptığı okula fen laboratuvarı yaptırmak için ilk önce okul idaresi ile görüşüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin alan Mukaddes Bağardı, ailesinin verdiği destek ile fen laboratuvarının boya, raf, masa, dolap, projeksiyon ve laboratuvarda kullanılmak üzere gerekli olan tüm malzemeleri temin etti.

Korkut ilçesinde Kaymakam Bekir Abacı'nın önderliğinde başlattıkları eğitim seferberliğine öğretmenlerin de destek vermesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik, ilçede eğitim gören 7 bin 800 öğrencinin yüzde 80'inin kırsaldaki yerleşim yerlerinde olduğunu söyledi. İlçede görev yapan aday öğretmenin kendi okuluna ailesinin desteği ile laboratuvar yapması talebini olumlu karşıladıklarını açıklayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik, şunları söyledi: "Korkut ilçemiz Muş'un en küçük ilçesidir. 7 bin 800 öğrencimiz ile eğitim öğretime devam ediyoruz. Bizim Korkut olarak sıkıntılarımızın en büyüğü öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 80'ni kırsal kesimde eğitim öğretime devam etmektedir. Buna rağmen çocuklarımız ve öğretmenlerimiz özveriyle çalışmaktadır. Malzeme, materyal ve donanım ihtiyaçları tabi bizler İl Milli Eğitim, Kaymakamlık ve Valilik vasıtasıyla karşılamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bizim fedakar öğretmenlerimizin hem gittikleri memleketlerinde de hem burada ki çocuklarımın eğitim öğretim konusunda materyal ile donanım konusunda bizimle çalışması bizim açımızdan avantajdır. Bugün bulunduğumuz 75. Yıl Merkez İlköğretim Okulumuzda, yeni atanan aday öğretmenimiz fen bilgisini daha iyi bir ortamda anlatabilmek için kendisi ve ailesinin desteği ile laboratuvar yaptırmak istedi. Biz de mutlu olduk."

Fen ve Teknoloji Öğretmeni olarak atandığı okulda zaten gerekli donanım, araç ve gerecin olduğunu belirten öğretmen Mukaddes Bağardı, daha donanımlı bir laboratuvar yapılması için böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, kendisine bu imkanı sağlayan okul idaresi ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne teşekkür etti. Öğrencilerin daha verimli bir eğitim almasını istediğini anlatan aday öğretmen Bağardı, şunları söyledi:
"Konyalıyım, bu yıl yeni atandım. Okulumuz çok donanımlı, fiziki ortamı çok iyi durumda. Hem idaremiz, öğrencilerimiz hem de çalışan öğretmenlerimiz açısından çok iyi bir ortam. Fen dersleri işlemem için fen laboratuvarımız lazımdı, her okulda olması gerektiği gibi. Okulumuzun fen laboratuvarında birçok malzeme vardı ve geldiğimde hepsine baktım. Ancak bir düzen gerekiyordu bizim için. Daha iyi bir ortamda çalışmak, öğrencilerimiz için daha verimli olması için laboratuvarımızı düzenledik. Dolap yaptırdık, öğrencilerimiz için raflar düzenledik, projemiz var ve beyaz bir tahtamız neden olmasın diğer okullarımızda da var. Bu şekilde çalıştık. Umarım öğrencilerimiz ve benim adıma daha faydalı olur. Biz bunu düşündüğümüzde sağ olsunlar önce okul müdürümüz, ilçe milli eğitim müdürümüz çok olumlu karşıladılar. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu imkanı bana sağladılar ve elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalıştık. Çünkü bu birçok yerde gerçekleştirilmiyor maalesef böyle bir şey yaptık ve bize izin verdiler."

Bağardı, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik ve okul müdürü Vedat Beyazduman'a laboratuvarda bulunan malzemeler hakkında bilgi verdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi