İstanbul Erkek'e özel lise

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) özel lisesini açıyor. Almanca, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dilde eğitim verecek İELEV Özel Lisesi önümüzdeki eylül ayında eğitim öğretime başlıyor.

İstanbul Erkek'e özel lise
İstanbul Erkek'e özel lise
GİRİŞ 17.02.2014 10:46 GÜNCELLEME 17.02.2014 10:46

İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ata Anıl, "GIB Programı'nın uygulanacağı lisemiz ile milli ve evrensel değerlerin ön planda olduğu, Anglosakson ve Alman ekollerini birarada tutacak bir model hedefliyoruz. Alman eğitim sisteminin iddialı akademik özelliklerinin yanında, günümüzde kabul gören Anglosakson kültürünün kişisel yetkinlikleri gelişmiş, yaşam eğitimi almış bireyler yetiştirme felsefesini bir arada sunacağız" dedi.

Çekmeköy'de açılması planlanan liseye ilk etapta 44 öğrenci alınacak. Bu yıl hazırlık sınıfı açılacak lisede İngilizce ve Almanca öğretilecek. 20 milyon lira bütçe ayrılan okul için 10 Alman, 5 İngiliz ve Türk öğretmenler görev yapacak. Bir Alman, bir Türk müdürünün olacağı liseye İELEV mezunları 4 ve üstü not ortalaması ile diğer okul mezunları ise Merkezi Ortak Sistem Sınavları ve mülakatla okula kabul edilecek. İELEV Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bahar Ulusoğlu Emek, "Diğer okullarımızda olduğu gibi lisemizde de Almanca ve İngilizceyi ana dilleri gibi konuşan, uluslararası deneyime sahip, yetkin bir öğretmen kadrosu görev alacak" dedi. Emek, lisede ayrıca Rusça ve Çince eğitim vermeyi planladıklarını açıkladı.

İELEV Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Erhan Erkut, "Lisemizdeki amacımız öğrencilerimizin temel beceri ve yetkinliklerinin farkında olmalarını sağlamak ve bunları geliştirmede rehberlik etmek olacak. Biz öğrencilerimizi üniversite sınavına değil, üniversite ve yaşama hazırlıyoruz. Bizden mezun olacak öğrenciler özgüveni yüksek, insiyatif alabilen, girişimci, ekip çalışmasında başarılı, iletişim kurabilen ve tutkularını keşfetmiş, başarılı ve mutluluğa ulaşabilecek bireyler olacak" dedi.
*Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı'nın tüm modüllerini içeren, Abitur ile aynı fırsatları sunan bir program. Bu diplomaya sahip olan öğrenciler, Almanya'daki bir üniversitede ücretsiz ya da çok az bir ücretle okuma olanağı elde ediyor. Program, Türkiye'deki bazı vakıf üniversitelerinde de öğrencilere değişik oranlarda burs kazanma olanağı sunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi