Bakan Avcı'dan dönüşemeyen dershanelere müjde

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okula dönüşemeyen dershanelerin, farklı kurslar veya anaokullarına dönüşebileceğini söyledi.

Bakan Avcı'dan dönüşemeyen dershanelere müjde
Bakan Avcı'dan dönüşemeyen dershanelere müjde
GİRİŞ 24.02.2014 09:12 GÜNCELLEME 24.02.2014 13:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dershaneler konusunda İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Avcı, "Milli Eğitim Komisyonunda bu konular görüşüldü. Muhalefetin katkıları ile komisyondan geçti. Kamuoyu da zaman içerisinde daha fazla bilgilenecek. Türkiye'de özel okulların oranı yüzde üç buçuk, Avrupa ortalaması yüzde on beş. Eğer özel yatırıma özel sektöre sivil toplumu normal eğitime çekemezsek o eski ortalamaların çok uzağında kalırız. Dolayısı ile gerçekten iyi niyetle Türk eğitimine hizmet etmek isteyen şimdi çok daha uygun, çok daha yararlı, çok daha işlevsel bir seçenek sunuyoruz. Dershaneler özel okula dönüşürler. Fakat özel okula dönüşemeyenler farkı kurslara dönüşe bilirler. Anaokuluna dönüşebilirler" dedi.

Eğitime çok iyi hizmet edebilmek için pek çok seçenek olduğunu belirten Avcı, "Dershane işletmecileri önüne pek çok seçenek koyduk. İyi niyetli olanlar kendi içlerinde fiziki altyapılarına en uygun olanları seçebilirler. Kamuoyunun bildiği gibi, çok teşvikler, kredi kolaylığı, öğrenci desteğine varıncaya kadar pek çok teşvik unsuru koyduk. İyi niyetli eğitimciler için yollar daha da genişlemiş oldu " diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • SEYİT ALİ 10 yıl önce Şikayet Et
    DERSHANEDE ÇALIŞAN MEMUR VE HİZMETLİ NE OLACAK? . Dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren kanun tasarısını TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi. Kanun mecliste bu şekilde geçerse Dershanelerde çalışan memur ve hizmetliler işsiz kalacak?
    Cevapla
  • mesut çakıroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    İskender Melekli ye. İskender bey özel sisitem kontrol edilip güzelce denetlenirse gerçekten verimli olabilecek bir sistem ama dediğim gibi suistimale açık bir olay olduğundan denetim şart 20-25 kişilik sınıflarda modern ve öğretici bir eğitime neden karşı çıkalım devlet maalesef her yerde bu işi tam beceremiyor oraya harcayacağını özele versin ve düzgün takip etsin inanın çok güzel sonuçlar alınacaktır
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    MİLLİ EĞİTİM NAZIRLIĞI HER ŞEYE BİR ÇÖZÜM BULUYOR MAŞALLAH.. Ben şahsen, vergilerimin özel okullara,özel işletmelere kaynak olarak verilmesine karşıyım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti