MEB'den YGS önlemi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), seçimlere bir hafta kala yapılacak Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nda (YGS), bazı öğretmenlerin topluca izin alarak kaos yaratacağı iddialarına ilişkin önlem aldı.

MEB'den YGS önlemi
MEB'den YGS önlemi
GİRİŞ 02.03.2014 11:29 GÜNCELLEME 02.03.2014 12:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 2 milyon üniversite adayı seçimlere bir hafta kala, 23 Mart'ta üniversiteye girişte birinci aşama olan YGS'ye girecek. İddialara göre, sınav öncesi, bazı öğretmenler topluca izin alacak, sınav günü ise öğretmenlerden bir kısmının "tehdit ve şantajlarla" görevlerini ihmal etmeleri sağlanıp, sınavın güvenli ortamda gerçekleştirilmesine engel olunacak. Soruların sızdırıldığına ilişkin haberler de medyada yer alacak.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre MEB, kaos çıkarabileceğine ilişkin iddialarının ortaya atılması üzerine harekete geçti.

MEB, iddialar üzerine, ÖSYM ile işbirliği halinde olası sorunları çözecek tedbirleri hayata geçirecek. Güvenlik önlemlerinin artırılmasından, yedek görevli sayısının çoğaltılmasına kadar bir dizi önlem ise şimdiden alındı.

Bakanlık yetkilileri, sınav sonrasında da hukuka aykırı biçimde sınav görevlerini yerine getirmeyen veya ihmal edenler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • burhan kamalı 10 yıl önce Şikayet Et
    yalan atın tutsunn. tıpkı beddualar gibiyalanınız battsınn
    Cevapla
  • Abdullah Osman 10 yıl önce Şikayet Et
    BANA GÖREV ÇIKMADI EY ÖYS. sınava adam alırken sendikaya göre alınnnn tamammı
    Cevapla
  • şerif çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    DİN GÖREVLİLERİ SINAV İÇİN GÖREV ALMAYA HAZIR. din görevlileri olarak herhangi bir kaosa karşı günüllü olarak sınavlarda görev almaya hazırız
    Cevapla
  • Yasin G 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Yarın Ne Yapacak. Bunlar yarın Hakk'ın huzuruna varınca ne yapacaklar acaba? Eğer Müslümanlarsa Peygamber Efendimiz (asm) in karşısına ne yüzle çıkacaklar? O ki; "Fitne uykudadır uyandırana lanet olsun" demedi mi? Gençlerimizin suçu ne ki pis siyaset oyunlarına alet ediyorlar o masumları. Dürüst iseler eğer seçimde alacakları oyları hepsinin kabullenmesi lazım. Ama yok bir planları varsa, Rabbimin de bir planı var. Bu günlerini mumla değil güneş ışığı da olsa bulamazlar emin olsunlar. Bu ülke Mısır olmaz, Ukrayna olmaz, Suriye olmaz. Biz bir dünya imparatorluğunun torunlarıyız haberleri olsun. Yırtarız dağları enginlere sığmaz taşarız. Bundan yüz yıl öncede bir savaş başlattılar ülkede ama bu ülkeye sahip olamadılar. Başımıza bozuk insanları koydular, milleti uyuttular. Ama bizler uyandık. Bir daha kimse bizi uyutamaz. Gelecek İslam'ındır. Çünkü Rabbimin vaadi var.
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Devir uyanık olma devri. Bu saatten sonra paralel devletten, camiadan, CHP, MHP, BDP'den her şey beklerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!