Yurttan kovulan öğrenciye evimizi açarız

Düzce'deki Gülen cemaatine ait yurttan gece vakti kapı dışarı edilen öğrencilere sahip çıkan Başbakan Erdoğan'ın YURTKUR'a 'Kapılarınızı atılanlara açın' talimatından sonra Vakıflar da harekete geçti.

Yurttan kovulan öğrenciye evimizi açarız
Yurttan kovulan öğrenciye evimizi açarız
GİRİŞ 10.03.2014 08:46 GÜNCELLEME 10.03.2014 09:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Vakıflar, atılan ve ayrılmak isteyenlere kapılarını açacaklarını belirtti. Ensar Vakfı Başkanı Cenkdilberoğlu 'Hiçbir yer bulamazsak kendi evlerimizde misafir ederiz' dedi.

Gülen cemaatinin Düzce'deki Zirve Yurdu'nda kalan ve buradaki Başbakan aleyhindeki çalışmalara muhalefet eden öğrencileri gece vakti kapı dışarı etmesi üzerine öğrencilere sahip çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YURTKUR'a 'Atılanlara kapılarınızı açın' talimatı verdi. Bu talimat gereği harekete geçtiklerini belirten YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakcan'ın yanında yurtları olan vakıflar da harekete geçti. Birçok yurdu olan Ensar Vakfı ve İlim Yayma Vakfı, kapılarını atılan, baskı gören ya da ayrılmak isteyen öğrencilere açtıklarını kaydetti.

SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenkdilberoğlu, 'Her öğrenciye belki yer bulamayabiliriz ama inanıyoruz ki ne olursa olsun öğrencilerimizi sokakta bırakmayız. Hiçbir yer bulamazsak kendi evlerimizi de, yöneticilerimizin evlerinde öğrencileri misafir ederiz. Madem bu öğrencilerimiz cezalandırılıyor bizim de bu öğrencilerimize sahip çıkmamız lazım' diye konuştu. Özellikle önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda kalacak yer bulamayan veya kaldığı yurttan rahatsızlık duyan öğrencilerinin sayılarının fazla olacağını söyleyen Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenkdilberoğlu acil eylem planları oluşturma konusunda çalışmalara başladıklarını söyledi.

BARINMA DAHA ÖNEMLİ

Cenkdilberoğlu 'Yurt açılışlarımız olacak. Hızlı bir şekilde yurt yapımı başlayacak ama daha çabuk fayda verebilmek için yurt kiralama yapabiliriz. Öğrenci evleri açmaya yönelikte çalışmalarımız da olacak. Çocuklarımıza yardımcı olmak bizim vakıf olarak en büyük görevimiz. Çünkü öğrencinin barınma olayı çok önemli. Derslerinde başarılı olabilmesi için huzurlu bir ev veya yurt ortamı lazım. Ailesinden uzakta olduğundan bütün güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Öğrenciye burs vermektense şu soğuk kış günlerinde öğrencinin barınma ihtiyacını karşılamak daha önemlidir' ifadelerini kullandı.

Düzce'de cemaate ait bir yurtta kalan 3 üniversite öğrencisi Başbakan Erdoğan ve AK Parti aleyhinde video izletilmesine karşı çıktıkları için yurttan atılmıştı

Emanete hıyanet edilmiştir

Öğrencilerin gece yarısı sokağa çıkarılmalarını kimsenin onaylamayacağını ifade eden Cenkdilberoğlu 'Aileler tarafından yurda emanet edilmiş öğrencilerin ailelerinden habersiz yurttan atılmaları kabul edilemez. Ailelerin emanetlerine hıyanet etmektir. Bu çocuklara biz emanet olarak bakıyoruz. Her türlü can ve mal güvenlikleri yurdun emaneti altındadır. Bu arkadaşlar buna dikkat etmemişler. O öğrencilerin aileleri yasal haklarını sonuna kadar kullanıp işlemi yapanlar ile ilgili gerekli yargı işlemleri yapmalıdır' açıklamasını yaptı.

Öğrenciler rahatlıkla kapımızı çalabilirler

Yurtlarından atılan ya da baskı gören öğrencilerin kendilerine başvurması halinde çözüm aranacağını söyleyenlerden biri de İlim Yayma Vakfı Başkanı Yücel Çelikbilek oldu. Şu an tüm yurtlarda kontenjanların dolu olduğunu ancak başvuru olduğu takdirde başvuranları açıkta bırakmayacaklarını kaydeden Çelikbilek, 'Yurdumuza alamasak da başka bir şekilde öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılarız. Başbakan'ın YURTKUR'a verdiği talimata ve talebine biz de katılıyoruz. Gelecek dönemde bu şekilde yurtlardan ayrılan öğrencilere de güvence veriyoruz. Rahatlıkla kapımızı çalabilirler' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • ali çanak 10 yıl önce Şikayet Et
    En güvenli yer. Çok doğru bir karar. Kesinlikle en güvenli ve konforlu yer devlet yurtlarıdır. Devlet yurtlarında her şey gençlerimizin tamamen derse odaklanmasına yönelik ve üstelik çok daha ucuz. AK Parti iktidarında Türkiye’de herkes sosyal güvence altındadır. Aileler bu konuda emin olmalı. Yurtkur'da muhalif olan-olmayan diye bir ayrım kesinlikle yapılmamıştır.
    Cevapla
  • Azila Istinu 10 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainleri gavur meraklilari. ogrenci yurdumu, ihanet yuvasi mi? maksat genclere egitim mi, beyin yikama mi? siz baskani Cameron olan ingiliz gavurumusunuz, baskani Erdogan olan Turkiye muslumani mi? Bu ne ya? BU NE YA? "Erdogana karsi çalisma..." Ne yuvasi bu, yilan yuvasi mi? Siz zaten yilandan sokulmus zehirlenmis yilan olmussunuz, bu cocuklari da zehirliyorsunuz vatan hainleri. Helal olsun bu gençlere zalimin fitnesine LÂ demisler. Bunlara devlet cok iyi bakmali ekstra burs murs ne varsa verilsin, ornek olsun, bu CIAmaatin yurtlarinda kalan ogrenciler artik korkmasin. Fetullah onlari korumaz ama Devlet korur !
    Cevapla
  • ali çanak 10 yıl önce Şikayet Et
    En güvenli yer. Çok doğru bir karar. Kesinlikle en güvenli ve konforlu yer devlet yurtlarıdır. Devlet yurtlarında her şey gençlerimizin tamamen derse odaklanmasına yönelik ve üstelik çok daha ucuz. AK Parti iktidarında Türkiye’de herkes sosyal güvence altındadır. Aileler bu konuda emin olmalı. Yurtkur'da muhalif olan-olmayan diye bir ayrım kesinlikle yapılmamıştır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek