Bakanlık'tan flaş karar: Ücretsiz kurslar geliyor

1 Eylül 2015'te dershaneler kapanacak. Bakanlık ise, bu yılın Eylül ayından itibaren ücretsiz kursları başlatacak.

Bakanlık'tan flaş karar: Ücretsiz kurslar geliyor
Bakanlık'tan flaş karar: Ücretsiz kurslar geliyor
GİRİŞ 16.03.2014 18:17 GÜNCELLEME 16.03.2014 18:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelere dönüşüm için verilen sürenin dolmasını beklemeden dershaneleri öğrencisiz bırakacak formül için çalışmaya başladı.

Cumhurbaşkanı'nın onayladığı dershanelerin özel okula dönüştürülmesini öngören yasayla birlikte dershaneler artık 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. Bakanlık, belirlenen tarihi beklemeden dershaneleri etkisiz hale getirecek ve dershaneler özel okula kendi istekleriyle dönüşmek zorunda kalacak.

Buna göre Bakanlık, bugün kısmen uygulamada olan okullardaki kursları, Eylül 2014 tarihi itibariyle tüm ülke genelinde ücretsiz olarak uygulayacak. Sayıları yarım milyondan fazla olan ve üniversite sınavına giren lise mezunları ise istemeleri halinde 81 ildeki halk eğitim merkezlerinde sınava hazırlık kurslarından ücretsiz olarak yararlanabilecek.

İki koldan takviyelerle öğrencilere ve mezunlara destek verecek olan Bakanlık, böylelikle dershaneye giden öğrenci sayısında azalma olmasını sağlayacak. Okullarda verilecek olan kurslara ise öğrencilerin kendi dersine giren öğretmenler yerine, ya okuldaki başka bir branş öğretmeni ya da başka bir okuldan getirtilen öğretmenler girecek. Bu sayede de öğrencilerin başka öğretmenlerin bilgisinden ve deneyiminden faydalanması sağlanmış olacak.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 9
  • ahmet akın 10 yıl önce Şikayet Et
    EYLÜL AYINDAN İTİBAREN. Her öğrenci için devlet yurdunda bir yatak, her öğrenci için devletten ücretsiz kurs bekliyoruz. Bu şekilde Eylül 2014 itibarıyla dersaneler de fiilen kapanmalı artık.
    Cevapla
  • neslihan sayar 10 yıl önce Şikayet Et
    Dershane Öğretmenlerine Müjde. Açıkta kalan dershane öğretmenleri derslere girer bu iş çözüme kavuşmuş olur.Dershaneler MEB'İN bünyesine taşınmış olur.MEB'in öğretmenleri hafta içi yeterince yoruluyor.Bu açığı kapatmak için işsiz kalan dershane öğretmenlerini işe alacaklar.Böylece dershanelerde kapanmamış olacak.
    Cevapla
  • bekirsalih 10 yıl önce Şikayet Et
    Gariban öğretmen. Çift maaş alan öğretmen hafta sonu saati 9 yl'ye görev istemez. Ben de çift maaş alsam görev almam. Ama benim gibi gariban tek maaşlı öğretmen ne yapsın? 3 kuruş 3 kuruştur deyip hafta sonunu da öğrencilere ayırır, dur durak dinlenmeden çalışır, en sonunda bir süre sonra kayış atar ya da motor su kaynatır, yorgunluktan verim düşer ama ne yaparsın? 3 kuruş 3 kuruştur... Olan yine tek maaşlı öğretmene olacak. En iyisi bizim hanımı da KPSS'ye sokup memur yapmak...
    Cevapla
  • hakan aydemir 10 yıl önce Şikayet Et
    AKP nin niyeti belli oldu. Dershaneler yasası çıkarken dersanelere ihtiyaç olmadığı bizim devlet okullarının yeterli oldu vergulanmıştı. Görülüyorki dersaneler siyasi bir mesele olarak görülmüş ve kaldırılmıştır. DEMEKKİ EĞİTİM DÜŞÜNÜLEREK YAPILAMAMIŞ. ZATEN MİLLET BİLİYORDU
    Cevapla
  • MUSTAFA 10 yıl önce Şikayet Et
    sistemin kuralları şimdiden konmalı. bu derslerin nasıl verileceği ve öğretmenlere bu dersler için nasıl bir ücret verileceği şimdiden belirlenmeli ki öğrenciler ve veliler çocuğunu okula hangi şartlar altında göndereceğini bilsinler.aksi takdirde belirsizliğin olduğu yerde velilerin kafasında birçok soru işaretleri belirir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!