Yeni İtalyan Lisesi geliyor

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, İtalyan Koleji'nin iki toplumu birbirine yakınlaştıracağını söyledi.

Yeni İtalyan Lisesi geliyor
Yeni İtalyan Lisesi geliyor
GİRİŞ 21.03.2014 12:48 GÜNCELLEME 21.03.2014 12:48

Şişli Bilimsel Eğitim Kurumları tarafından Şişli'de açılacak İtalyan Koleji'nin tanıtımı, Venedik Sarayı'nda yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Scarante, okulun İtalyan toplumu için çok önemli olduğunu belirtti.

Kolej sayesinde Türkiye'deki İtalyan varlığının daha da artacağını belirten Scarante, kolejin buradaki sac ayaklarından biri olacağını ve önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi.

Scarante, İtalyan eğitiminin Türkiye'de her zaman önemli olduğunu anlatarak, "Büyük bir eğitim macerasına başlıyoruz. İster Türk ister İtalyan olsun, iki toplum için de önemli bir gelişme. Bu kolej, iki toplumu da birbirine yakınlaştıracak. Ekonomi önemli ama eğitim de en az onun kadar önemli. Gelecekte çok farklı şeyler olacak. İtalya için kültür çok önemli. Avrupa'da şu anda hava değişiyor. Bütün Avrupa artık eğitime somut bir şey olarak bakıyor. Varlığımızın kalitesini arttırıyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, İtalyan Lisesi mezunlarından Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur, iş adamı Aldo Kaslowski, Türkiye güzeli Özlem Kaymaz ve eğitimci Roya Heideri'nin konuşmacı olarak katıldığı, "İtalyan Kültürü Eğitiminin Kariyer Yolundaki Pozitif Etkileri" başlıklı panel düzenlendi. Panelistler, okul yıllarıyla ilgili hatıralarını ve İtalyan kültürünün bakış açılarını nasıl geliştirdiğini anlattı.

İtalyan Koleji

Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi'nde açılacak kolej, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında kapılarını öğrencilerine açacak.

İtalyan Kolej'inde anaokulu sınıflarında İtalyan ve Türk öğretmenler ile eş zamanlı eğitim verilecek. İlkokuldan itibaren sınıf derecesine göre, haftada 8-12 saat arası İtalyanca, 8 saat da İngilizce eğitim yer alacak.

Kolej, merkezi lokasyonu, öğrenmeyi öğreten yöntemi, özel olarak tasarlanan binası ve uygulamalı eğitim sistemi ile dikkati çekiyor. İtalyan firmalarının sağladığı sponsorluklarla öğrencilere burs verilecek. CLT (Communicative Language Teaching) metodunun kullanılacağı kolejde, İtalyanca ve İngilizce'nin yanı sıra seçmeli ders olarak Almanca da öğretilecek.

Öğrencilerini, kendini çekinmeden belirten, yerel değerlere bağlı olduğu kadar farklı kültür ve deneyimlere açık, bilimsel çalışmalar yapabilecek, iki yabancı dile hakim bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlayan kolej, çocukların başarısının sadece sınavla ölçülmesi yaklaşımını reddeden bir eğitim metodunu benimsiyor.

Yeni sezonda anaokulu, ilkokul ve ortaokul için 500 kişilik öğrenci kontenjanı açan İtalyan Koleji'nin tanıtımı, Tepebaşı'ndaki Roma Kulübü'nde yer alan bilgilendirme ve kayıt ofisinden yürütülüyor.

Yaklaşık 3 bin 200 metrekare kapalı alan ve bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen okul, 7 kattan oluşuyor. Kolejde, 27 derslik, bilim laboratuvarları, kapalı spor salonu, kütüphaneler, seramik atölyesi, yemekhane, interaktif donanımlı sınıflar, ku?rato?r tarafından düzenlenen orijinal sanat eserlerinin bulunduğu müze ve deniz canlılarının barınacağı büyüklükte bir akvaryum bulunuyor. Mart başından beri okula ön kayıt yapılabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!