Emekli öğretmen 33 yıldır sınav heyecanı yaşıyor

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki emekli öğretmen Adem Topçuoğlu, 33 yıldır üniversiteye giriş sınavlarında ter döküyor

Emekli öğretmen 33 yıldır sınav heyecanı yaşıyor
Emekli öğretmen 33 yıldır sınav heyecanı yaşıyor
GİRİŞ 23.03.2014 16:13 GÜNCELLEME 23.03.2014 16:13

Emekli olduktan sonra Kızılırmak İlk ve Ortaokulunda ücretli sınıf öğretmenliği yapan Adem Topçuoğlu, bugün gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girerek, liseden mezun olduktan sonra askerlik yaptığı iki dönem hariç 33 yılda gerçekleştirilen tüm üniversiteye giriş sınavlarına katılmış oldu.

Topçuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1979-80 eğitim öğretim döneminde Bafra Lisesinden mezun olduğunu belirterek, "O dönemin şartlarındaki sınavlar ile bu seneki sınav şartları arasında çok fark var. Teknoloji gelişiyor. 1980 yılında sınava girdikten sonra sürekli sınava girmeyi sürdürdüm. Daha sonra askere gittim, iki dönem sınava giremedim. Bugün 33'üncü kez sınava girmiş oldum" dedi.

Üniversite sınavının kendisinde alışkanlık yaptığını vurgulayan Topçuoğlu, "Öğrencileri motive etmeyi, onları psikolojik olarak rahatlatmayı da amaçlıyorum. İlk girilen sınavın son olmadığını belirtiyorum. Stresten uzak durmaları gerektiği noktasında öğrencilere moral verdiğimin farkındayım" diye konuştu.

"1980 yılındaki kimya öğretmenim bugün sınav salon başkanıydı"

Sınava girdiğinde bir şok yaşadığını anlatan Topçuoğlu, "1980 yılındaki kimya öğretmenim bugün sınav salon başkanıydı. Birbirimizi görünce inanın çok mutlu olduk" dedi.

Topçuoğlu, 33 yıldır sınava girdiğini ancak sınav için ön hazırlık yapmadığını dile getirerek, "Bizim okuduğumuz yıllarda eğitim çok az sürüyordu ve o bilgilerle ben sınava giriyorum. Sadece bilgilerimi her sene kontrol ederek, ne dereceye düşmüşüm, bilgilerimi belirliyorum. Bu da bana bir haz veriyor, millette başka alışkanlıklar var, bende de bu alışkanlık var" diye konuştu.

İlk kez YGS'ye giren öğrencilerin kendisinin 33 kez bu sınava girdiğini duyunca şaşırdığını vurgulayan Topçuoğlu, "Benimle bugün sınava giren bir öğrencim dahi vardı. Öğrenciler 33 kez sınava girdiğim için şaşırınca onlara, 'korkmayın, ilk sınav sizi strese sokmasın, yapamadık diye kesmeyin' diyorum" ifadelerini kullandı.

Topçuoğlu, 33 yıldır girdiği sınav belgelerini ve sınav kalemlerini de sakladığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu