Paralelden devlete 200 bin nakil

Paralel yapının okullarında "Başbakan'a beddualar" nedeniyle 8 bin veli çocuklarını alarak devlet okullarına kaydettirdi

Paralelden devlete 200 bin nakil
Paralelden devlete 200 bin nakil
GİRİŞ 06.04.2014 06:49 GÜNCELLEME 06.04.2014 13:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Paralel yapının okullarına çocuklarınızı göndermeyin, o okullardan çocuklarınızı alın" şeklinde çağrıda bulunmasının ardından yaklaşık 8 bin veli Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak çocuklarını devlet okuluna aldırmak istedi. Milli Eğitim Bakanlığı velilerin lisedeki öğrencilerin nakli için taleplerini karşılamak üzere bu yıl için puanla öğrenci alan okullara kontenjan sınırlamasını kaldırdı. Seçim sürecinde paralel yapının özel okullarında öğrencilere Başbakan Erdoğan'a yönelik beddua ettiren ve hükümet aleyhine propaganda yaptırdıkları gerekçesiyle binlerce velinin çocuklarını bu okullardan almaya başladığı ortaya çıktı.

3 AYDA TOPLAM 200 BİN NAKİL

MEB verilerine göre 2013 Ocak-Şubat-Mart döneminde Türkiye genelinde 192 bin kişi nakil yaparak devlet okullarına gelirken 2014'ün aynı döneminde bu rakam 200 bine çıktı. Yetkililer, bu dönemde yaşanan bu artışın seçimler öncesinde bazı özel okullarda hükümet ve Başbakan aleyhine öğrencilere yapılan propagandalar olduğunu söyledi. Binlerce veli çocuklarını bu okullardan alarak devlet okuluna kaydettirmek için başvurdu.

PARALELDEN DEVLETE DÖNÜŞ

MEB yetkilileri ilk 3 ay içerisinde yaşanan nakil artışının önümüzdeki aylarda ve yeni eğitim-öğretim döneminde daha da artacağının beklendiğini söyledi. MEB ortaöğretim bölümünde nakille geçiş için ise öğrencilere bu yıl için kontenjan sınırlamasını kaldırdı. MEB yetkilileri, taban puanı tutan öğrencilere kontenjan sınırlamasının kalkmasıyla özel okullarda devlete nakil sayılarının daha da artmasının beklendiğini bildirdi.

ÖĞRENCİYE KOLAYLIK GENELGESİ

Velilerin taleplerinin artması üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 'olur'u ile 81 il milli eğitim müdürlüğüne 'Nakil ve Geçişler" konulu bir yazı gönderildi. Yazıda, son günlerde özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik basınyayın organlarında haberlerin yer aldığı ve yaşanan olumsuzluklara bağlı olarak okullarından ayrılmak isteyen öğrencilerin olduğuna dair Bakanlığa talepler ulaştığı bildirildi. Bu durumdaki öğrencilerden nakil şartlarını taşımadıkları için resmi okul ve kurumlara geçiş yapamayan öğrencilerin mağdur olduklarının görüldüğü ifade edildi. Bu öğrencilerin 2013-2014 ders yılı ile sınırlı olmak üzere okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla açık kontenjan şartı aranmaksızın nakilleri gerçekleştirilecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu okulların topyekünü kapatılmalı !. Cemaat denilen bu mafyanın gelir kaynağını kesmiş olursunuz böylece !
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    işte, benim sevincim. Yalan bahanelerle Irak yerle bir edildi. Suriye'de olanlar ortada, tamamen unutmuşlar. ABD ve batı Benim Ülkemin büyümesini istemiş olsaydı Suriye iç savaşı çoktan sonlandırılmış olurdu. Benim Ülkemde oyunları tutmayınca üzülüyor. Banim Ülkemin uyanışından rahatsız oluyor. buda benim Ülkemin insanlarını umutlandırıyor.
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    devleti yöneten. muhafazakar ekibe saldıran bu grup zulm eden hükümetler döneminde onlarla beraber hareket etti.
    Cevapla
  • Cem4l Erk4n 4R 10 yıl önce Şikayet Et
    Adalet kendi eksenine doğru ilerliyor!. Adalet yerini bulacaktır, ülkemize ve mazlumların sesi olan Başbakan'ımıza bu alçak saldırıyı yapanlar elbet hesabını vereceklerdir. Ümmete adete terörist derscesine, saldırgan politikalar güden bu paralel yapı derhal cezalandırılmalıdır. Dilerim okulları kapanır ve artık kimse onların okulunda rehin kalmaz...
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. ihanet hareketinin parasal mualukları çan damarları kaybedince . kendi içlerinde çatışma lar terkedişler çözülmeler artacakdır. yurt dışındaki okullarda tek tek kapatıldıgıda öngörülür isede süreç çokdaha hızlanır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor