Malatya'da paralel evlere karşı yurt seferberliği

Malatya'da üniversite öğrencilerini paralel yapının evlerinden kurtarmak için büyük bir yurt seferberliği başlatıldı. Yurtların kapasitesi 7 bine çıkacak.

Malatya'da paralel evlere karşı yurt seferberliği
Malatya'da paralel evlere karşı yurt seferberliği
GİRİŞ 07.04.2014 10:45 GÜNCELLEME 07.04.2014 11:24

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Paralel yapının okullarından ve dershanelerinden çocuklarınızı alın" çağrısının ardından, cemaat evlerine yönelik çalışmalar da hızlandırılıyor.

AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, Malatya'da YURTKUR'a bağlı yurtlarda 4 bin 500 olan yatak kapasitesinin 7 bine yükseltileceğini belirtti.

Malatya'ya toplamda 2 bin 400 yatak kapasiteli yeni yurt binalarının hükümetin yatırım programına alındığını söyleyen Tüfenkci, ilk etapta Battalgazi, Akçadağ ve Pütürge ilçelerinde yurt inşaatlarının yapımına başlanılacağını belirtti.

Tüfenkci, Pütürge ilçesine 5 milyon 735 bin lira harcama yapılarak 200 öğrenci kapasiteli yurt binası ile 12 derslikli bir ilköğretim okul binasının da yapılacağını ve il merkezindeki 500 öğrenci kapasiteli uygun bir binanın da 15 yıllığına kiralanması noktasında çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'