Liseli 28 bin öğrenciye Kültür ve Medeniyet Turu

Asırlar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış İstanbul'u, liseli gençlere daha detaylı bir şekilde tanıtabilmek amacıyla “Kültür, Medeniyet ve İstanbul Gezileri” projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirildi.

Liseli 28 bin öğrenciye Kültür ve Medeniyet Turu
Liseli 28 bin öğrenciye Kültür ve Medeniyet Turu
GİRİŞ 09.04.2014 14:57 GÜNCELLEME 09.04.2014 14:57

Liseli Girişimciler Kulübü tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İETT'nin destekleri ile liseli 28 bin öğrenciye “Kültür, Medeniyet ve İstanbul Gezileri” adı altında Miniatürk, Panorama 1453 ve İBB Yatırım ve Bilgilendirme Merkezi'ne gezi düzenledi.

Asırlar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış İstanbul'u, liseli gençlere daha detaylı bir şekilde tanıtabilmek amacıyla “Kültür, Medeniyet ve İstanbul Gezileri” projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İETT'nin destekleriyle hayata geçirildi. İstanbul'daki lise öğrencilerine İstanbul'un önemli tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra İstanbul'a son 20 yılda yapılan yatırım ve hizmetlerin anlatılarak daha yakından tanıtılmasının hedeflendiği geziye İstanbul'un 39 ilçesinde okuyan 28 bin liseli katıldı.

Hala devam eden ve gruplar halinde Kültür ve Medeniyet Turu'na katılanöğrenciler, İstanbul, Anadolu ve Osmanlı Coğrafyasına ait 122 eserin küçültülmüş maketlerinin bulunduğu, Türkiye'nin en büyük açık hava müzesi Miniatürk ile Panorama 1453 Tarih Müzesi'ne hayran kaldılar. Gezilerin ardından öğrencilere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Çadırı'nda geçmişten bugüne yapılan çalışmalar hakkında tanıtıcı bilgiler verildi.

İETT otobüsleri ile Panorama 1453 Müzesi, Miniatürk ve İBB Yatırım ve Bilgilendirme Merkezi'nin gezdirildiği etkinlikler sırasında öğrencilere kumanya ve hatıra niteliğinde küçük hediyeler de verildi. Geziden oldukça memnun kalan öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti