öğrenciler Vialand'de tarihi eğlenerek öğrendi

VIALAND Tema Park, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile 'Eğlenirken Öğreniyoruz Projesi'ni hayata geçiriyor.

öğrenciler Vialand'de tarihi eğlenerek öğrendi
öğrenciler Vialand'de tarihi eğlenerek öğrendi
GİRİŞ 10.04.2014 11:22 GÜNCELLEME 10.04.2014 11:22

Vialand Tema Park çocuklara sadece eğlenceli ve keyifli zaman sunmakla kalmıyor, aynı zamanda eğitici üniteleriyle onlara, kaliteli zaman geçirme imkanı da veriyor. Türkiye'nin eğlence dünyası VIALAND Tema Park, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adalı Turizm ile öğrencilere yönelik dev bir işbirliğine imza atıyor. "Eğlenirken Öğreniyoruz Projesi" ile İstanbul'daki 39 ilçeden ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenleriyle birlikte VIALAND Tema Park'ı ücretsiz olarak ziyaret edecek. VIALAND Tema Park'ta düzenlenecek 23 Nisan Çocuk Festivali ile öğrenciler tarihi eğlenerek öğrenecek.

'Eğlenirken Öğreniyoruz Projesi'nin protokolü Kız Kulesi'nde İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, VIALAND Genel Müdürü Tolga Alişoğlu ve Adalı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Akhan'ın katımıyla düzenlenen törende imzalandı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, böyle bir ortak projeye imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Çocuklarımıza, VIALAND'deki Fatih'in Rüyası projesiyle tarihimizi eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanı tanıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu proje özel sektörle yapılan işbirliğinin de en güzel örneklerinden biridir. Tarihini en güzel şekilde öğrenerek büyüyen nesiller, gelecekte çok daha güçlü ve gelişmiş bir Türkiye'nin mimarı olacaklardır.”

23 Nisan'da 3 bin 500 öğrenci ve öğretmen geliyor

VIALAND Genel Müdürü Tolga Alişoğlu ise konuşmasında, “Eğlenirken Öğreniyoruz” projesi kapsamında önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Bu proje ile İstanbul'daki 39 ilçeden ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenleriyle birlikte VIALAND Tema Park'ı ücretsiz olarak ziyaret edecekler. VIALAND Tema Park'ta düzenlenecek 23 Nisan Çocuk Festivali ile öğrenciler tarihi eğlenerek öğrenecek.

Fatih'in Rüyası ünitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve öğretmenlerin mesleki gelişimine de fayda sağlayacak. İşbirliği kapsamında 23 Nisan Çocuk Festivali'nde öğrenci, öğretmen ve refakatçilerden oluşan toplam 3 bin 500 kişi VIALAND Tema Park'ı ziyaret edecek. Proje kapsamında Haziran ayına kadar İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve öğretmenlerden oluşan yaklaşık 5 bin 500 kişi VIALAND'deki Fatih'in Rüyası ünitesini deneyimleyecek.”

İstanbul'un fethini canlı canlı yaşatıyor

Fatih'in Rüyası ünitesi, Türkiye'de eğlence anlayışına farklı bir boyut kazandıran VIALAND Tema Park'ta bu yıl
hizmete açıldı. 20 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Fatih'in Rüyası ünitesi Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini, robot heykellerle birlikte ziyaretçilere canlı canlı yaşatıyor. Saatte 1000 kişiye İstanbul'u yeniden fethetme imkanı sağlayan Fatih'in Rüyası ünitesi 4 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu.

Ünitede 1000 metreküp su ve gerçek boyutta 146 adet insanımsı robot kullanıldığını belirten VIALAND Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, "Ünite içinde ayrıca 8 adet hareketli dekor, 14 metre uzunlukta ve 9 metre yükseklikte 2 adet gemi, 12 metre uzunlukta suya inen gemi dekoru da mevcut" dedi.

Müzikleri Can Atilla tarafından bestelenen ünitede Fatih'in konuşmalarını ise Burak Sergen seslendiriyor. 120 bin metrekarelik alanda kurulu olan VIALAND Tema Park'ta 30 eğlence ünitesi bulunuyor. Aynı anda 15 bin kişilik kapasiteye sahip Tema Park, 7'den 77'ye her yaşa sınırsız eğlence sunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı