Çocuklar 23 Nisan'da doyasıya eğlenecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda onlarca seçenek çocukları bekliyor.

Çocuklar 23 Nisan'da doyasıya eğlenecek
Çocuklar 23 Nisan'da doyasıya eğlenecek
GİRİŞ 21.04.2014 10:13 GÜNCELLEME 21.04.2014 10:13

Dünya çocuklarının biraraya geleceği günde tiyatrodan, atölyelere, sinemadan konsere kadar birçok alternatif bulunuyor. Ayrıca indirimler, kampanyalar da yer alıyor.

Sinema
Disney Perileri çocuklarla: Çocuklar ve aileleri Disney Periler serisinin yeni filmi "Tinker Bell ve Korsan Peri"i izleme fırsatı bulacak. Migros işbirliğiyle gerçekleştirilecek kampanya kapsamında, 23 Nisan akşamına kadar İstanbul, Ankara ve İzmir'deki Migros mağazalarından Money Club kartıyla 10 TL'lik Honeybana Balparmak, Huggies ve Danone'un Disney lisanslı ürünlerinden satın alanlara filmin ön gösterimine iki kişilik bilet hediye edilecek. Çocuklar, sinema gösterimini İstanbul Capitol, Metrocity ile Ankara Arcadium ve İzmir Agora AVM sinemalarında 26 Nisan'da izleyebilecek.

"Ormanda Karmaşa" 25 Nisan'da vizyonda: 25 Nisan'da gösterime girecek 3 boyutlu çizgi türünde film olan "Ormanda Karmaşa" Manu ve Sacha'nın maceralarını anlatıyor. Meksika yağmur ormanında yaşayan iki küçük rakunun hikayesini konu alan film, Manu'nun büyük yaramazlığı sonucu kabilenin en kutsal heykeli kırılınca kral Manu'yu ormanda yaşaması için kabileden sürmesi ve avcılar tarafından yakalanmasını anlatıyor.

"Cesur Karabatak" çocuklarla buluşacak: Çocuk oyunu "Cesur Karabatak" 19-27 Nisan tarihleri arasında Kanyon'da izleyici ile buluşacak. Blacklight gösteri tekniği ile hazırlanan film denizin derinlerini görmek isteyen kahraman Karabatak'ın arkadaşlık, yardımlaşma ve cesaretini konu alıyor. Sevimli karakter, yolculuğu boyunca kaplumbağa, denizanası, ahtapot, uçanbalık, denizatı ve istiridye gibi pek çok canlıyla da karşılaşıyor. Bu macerayı 5-11 yaş arasındaki çocuklar saat 12:00,14.00 ve 16:00'da Kanyon Cinemaximum Salonu'nda izleyebilecek.

Müzikal
Hayvanat Bahçesi müzikali 3 Mayıs'ta: Hayvanat Bahçesi müzikali 3 Mayıs'ta İstanbul KKM Gazanfer Özcan Sahnesi'nde oynanacak. Win adlı ayı karakterinin başrolde olduğu müzikalde arkadaşları Tiggy, Tavşan, Eeyo, Aslan, Arı ve Kedi ile birlikte raydan çıkan bir yolculuk anlatılıyor. Müzikalin biletleri ise Biletix'te.
Barış Manço şarkılarıyla çocuklarla olacak: Keremcem, Barış Manço, Caillou 23 Nisan Çocuk Festivali'nde biraraya gelecek. Küçük Çiftlik Park'ta düzenlenecek programda birbirinden eğlenceli gösteriler, workshoplar ve oyunlar olacak. Keremcem ve Emir Yargın'ın yanı sıra Barış İçin Müzik ve okul grupları da sahne alacak. Ayrıca Barış Manço da hologram teknolojisi kullanılarak en sevilen şarkılarıyla yeniden çocuklar ile buluşacak. Uzman pedagog, çocuk terapisti, psikolog ve danışmanlardan oluşan 40 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan festival, Caillou'nun müzikli interaktif gösterisi, dev masal kitapları, masal labirenti, düşünce gücüyle araba yarışı, çocuk tiyatrosu, palyaço ve kukla gösterisi, animasyonlar, resim atölyeleri ve ritim gösterileriyle renklenecek. Bilet fiyatları ve ayrıntılar ise Biletix'te.

Tiyatro
Keloğlan'ın maceraları: Ankara Çocuk Tiyatrosu oyuncuları "Keloğlan" oyunu ile 24 Mayıs'ta ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu'nda olacak. Annesinin sözünü dinlemeyen Keloğlan'ın maceralarının anlatılacağı etkinliğin biletleri Biletix'ten alınabilir.
Sevimli kahramanlar iş başında: Köstebekgiller Boyo'nun Rüyası Türkiye turnesine çıkıyor. Boyo, Süslü ve Kösteban Bay Melodi'nin sihirli müzik kutusunun içine girmesiyle başlayan hikaye, kahramanların efsanevi "Kurma Kolu"nu bulup evlerine dönmeye çalışırken kötü kalpli kraliçe ve Bay Melodi'nin onlara engel olma serüvenini anlatıyor. 26 Nisan'da zmir AKM Adnan Saygun Salonu'nda izleyicileri ile buluşacak oyunun ayrıntılar ise Biletix'te.

Atölye
Çocukların resimleri gökkuşağına dönüşecek: İstanbul Modern 9'uncu Çocuk Şenliği kapsamında "Hayalin Yedi Rengi" programıyla bayramı kutlayacak. Garanti Bankası'nın katkılarıyla 22 - 27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe 3 bin çocuk katılacak. Ücretsiz olarak düzenlenecek şenlik pazartesi hariç hafta içi her gün saat 10.00 ile 16.30 arasında, hafta sonu ise 10.00 ile 16.00 arasında yapılacak. Müze uzmanlarıyla gerçekleşen program, gökkuşağının renklerinden yola çıkan özel sergi turu ve sanat uygulaması olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Buraya katılan çocukların yaptığı resimler, 29 Nisan- 4 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Modern binasının ön cephesinde özel olarak hazırlanan büyük bir gökkuşağının üzerine bezenecek.
Suluboya tekniği öğretilecek: 6 -12 yaş arası çocuklar, Akbank Sanat Çağdaş Sanat Atölyesi'nde eğitmen gözetiminde Sarkis'in su içinde suluboya tekniğini öğrenip, çalışacak. 24 - 26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek programın biletleri Biletix'de.
"Barış gemisi" ile mesajlar dünyaya ulaşacak: Çocuklar için tahta oyuncak yapan Hollandalı Theo Hasselo'nun heykel açılışı 23 Nisan'da İstanbul Oyuncak Müzesi'nde yapılacak. Ardından başlayacak etkinlikte "barış gemisi" drama atölyesi ile dünyanın her yerine sevgi ve barış mesajları gönderilecek. Müzeyi 0-15 yaş arasında çocuklar ücretsiz gezerek, 13:00-15:30 saatleri arasındaki etkinliklere katılabilecek.
Bilim eğlenerek öğrenilecek: 7-10 yaş grubu çocuklara yönelik BJK Koleji Bilim Müzesi'nde "Eğlenceli Bilim" atölye çalışmaları yapılacak. Bilimin eğlenceli yüzüyle buluşan çocuklar, uzman rehberler eşliğinde proje geliştirecek. 20 kişilik kontenjanı bulanan 27 Nisan'da düzenlenecek atölyeye katılmak için ayrıtılar Biletix'te yer alıyor.
Dans ederek kutlayacaklar: Nesin Vakfı, çocukların eğlenerek birgün geçirmesi amacıyla saat 14:00 ile 19:00 arasında bir etkinlik düzenleyecek. Ailelerin de katılabileceği program kapsamında oyunlar sergilenecek, dans gösterileri yapılacak. Saat 12,00'da Taksim AKM önünden kalkacak servisler ile katılımcılara ücretsiz ulaşım hizmeti de verilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!