MMO'da eğitimler devam ediyor

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) kapsamında düzenlediği mühendis yetkilendirme kurslarına “LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Eğitimi” ile devam ediyor.

MMO'da eğitimler devam ediyor
MMO'da eğitimler devam ediyor
GİRİŞ 25.04.2014 11:14 GÜNCELLEME 25.04.2014 11:14

Çeşitli konu başlıklarında düzenlenen eğitimin sunumu MMO MİEM Kurs Eğitmeni Makine Mühendisi Hakan Yavuz tarafından yapılıyor. Eğitime 8 makine mühendisi, 1 endüstri mühendisi, 1 gıda mühendisi, 2 inşaat mühendisi, 1 jeoloji mühendisi, 1 maden mühendisi ve 1 ziraat mühendisi olmak üzere toplam 15 mühendis katılıyor.

Kursla ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ikincil mevzuatı doğrultusunda otogaz istasyonlarının çok tehlikeli işyerleri sınıfında yer aldığına vurgu yaparak bu istasyonlarda sorumlu müdürlük görevini üstlenecek mühendisleri İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Yangın Yönetmeliği ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu mevzuatı gereklerinin yerine getirilmesinden sorumlu olduğunu söyledi. Otogaz istasyonu sahiplerinin sorumlu müdür istihdamına yasak savma anlayışı ile yaklaşmak yerine, yeterli fiziki alt yapı ve çalışma koşullarını oluşturarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının hem yasal mevzuat hem de bilginin paylaşımı açısından yerinde olacağını belirten Özkan Er, sektöre yönelik eğitimlerin kesintiye uğramadan devam ettirileceğini kaydetti.

Kursun sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara “LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Yetki Belgesi” verilecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu